Οι Foo Fighters περιμένουν έναν πόλεμο, αλλά ελπίζουν σε κάτι καλύτερο

foo-fighters
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Κυκλοφόρησε το νέο single της παρέας του Dave Grohl.

Ο Dave Grohl έκλεισε τα 52 και για να το γιορτάσει έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι των Foo Fighters, το «Waiting on a War», από το ενδέκατο άλμπουμ τους με τίτλο «Medicine at Midnight» που κυκλοφορεί στις 5 Φεβρουαρίου. Στην ανάρτηση του στο Twitter, ο frontman των Foo Fighters αποκάλυψε τους λόγους που τον ώθησαν να γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Στο μήνυμα του ο Grohl εξηγεί πως μεγάλωσε σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα στα περίχωρα της Ουάσινγκτον και ως παιδί ένιωθε να τον επισκιάζει η απειλή «ενός μέλλοντος χωρίς ελπίδα». Το περασμένο φθινόπωρο όταν η 11χρονη κόρη Harper τον ρώτησε εάν θα γινόταν πόλεμος, συνειδητοποίησε  ότι αυτή «τώρα ζούσε κάνω από το ίδιο σκοτεινό σύννεφο ενός μέλλοντος χωρίς ελπίδα που είχα νιώσει πριν από 40 χρόνια» και έγραψε το τραγούδι την ίδια μέρα.

«Κάθε μέρα, περιμένοντας να πέσει ο ουρανός. Υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτό; Υπάρχει τίποτα περισσότερο σε όλα αυτά από να περιμένεις έναν πόλεμο; Επειδή χρειάζομαι περισσότερα. Όλοι μας» τόνισε ο Grohl, συμπληρώνοντας πως το τραγούδι γράφτηκε για την κόρη του «η οποία αξίζει ένα μέλλον, όπως κάθε παιδί».

Στο «Medicine at Midnight» συμπεριλαμβάνονται επίσης το «Shame Shame», το οποίο οι Foo Fighters έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά στο «Saturday Night Live» τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και το πιο πρόσφατο «No Son of Mine». Τελευταία κυκλοφορία των Αμερικάνων ροκάδων ήταν το «Concrete and Gold» του 2017.

Ακούστε το «Waiting for a War» των Foo Fighters