Björk, Chemical Brothers και FKA Twigs «ψηφίζουν» διαδικτυακό ραδιόφωνο

smartphone-mousiki-radiofono McLittle Stock
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στους χρήστες, αλλά και σε καλλιτέχνες, να δημιουργήσουν τις δικές τους εκπομπές.

Η εποχή του Διαδικτύου μπορεί να έχει αλλάξει τον τρόπο κατά τον οποίο απολαμβάνουμε μουσική, όχι όμως και τις συνήθειες μας, όπως τις ραδιοφωνικές εκπομπές που πλέον έχουν μετεξελιχθεί σε podcast. Οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στους χρήστες, αλλά και σε καλλιτέχνες, να δημιουργήσουν τις δικές τους εκπομπές.

H Sonos έχει δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα διαδικτυακού ραδιοφώνου και μέσω μιας νέας ανακοίνωσης αποκάλυψε πως η Björk, οι Chemical Brothers, η FKA Twigs και ο D’Angelo θα αποκτήσουν αποκλειστικές εκπομπές στο Sonos Radio.

Το «ποδαρικό» στις νέες συνεργασίες έχει κάνει ο D’Angelo με το «Feverish Fantazmagoria», το οποίο θα έχει χαρακτηριστεί ως «μια συλλογή μουσικών εκφράσεων». Στις 10 Φεβρουάριου θα κάνει το ντεμπούτο της η εκπομπή «Main Squeeze» της FKA Twigs, στην οποία θα παιχτούν τραγούδια των Ashanti, Pink Floyd και Larry Heard, μεταξύ άλλων.

Shutterstock / Ben Houdijk

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια σχολίασε πως η εκπομπή της θα «περιλαμβάνει όλους τους καταπληκτικούς καλλιτέχνες που βοήθησαν στη διαμόρφωση του κόσμου μου - μουσική που μου αρέσει να ακούω όταν ετοιμάζομαι με τις φίλες μου, τραγούδια που με βοήθησαν να ξεπεράσω ερωτικές απογοητεύσεις, άγχος στα παρασκήνια και μεγάλες βραδιές έξω».

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα γίνει η πρεμιέρα του «21 Years Worth Of Wave Files Liquidated Into A Stream» της Björk, όπου η Ισλανδή pop star θα ταξιδέψει τους ακροατές της στα μοναδικά αρχεία ήχου που συγκεντρώνει για δυο δεκαετίες.

The Shed / Warren Du Preez & Nick Thornton Jones

«Από τότε που πήρα το πρώτο laptop μου, αγοράζω CD, βρίσκω περίεργες κασέτες, αναζητώ βινύλια σε κρυφά μαγαζιά στα ταξίδια μου και τα συγκέντρωσα όλα σε μια βιβλιοθήκη υπέροχων αρχείων wave. Ήταν μονάχα θέμα χρόνο μέχρι να τα μοιραστώ σε μια άλλη μορφή: σε σύννεφα και streams» δήλωσε η Björk.

Shutterstock / Christian Bertrand

Τέλος, στις 2 Μαρτίου θα γίνει η πρεμιέρα του «Radio Chemical» των Chemical Brothers, οι οποίο θα παρουσιάσουν τραγούδια των Pharoah Sanders, Kraftwerk, Tony Allen και πολλούς άλλους.