Οι διασημότητες του Τζο Μπάιντεν

oi-diasimotites-tou-tzo-mpainten
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μια φουλ λίστα από διάσημους πρώτης κλάσης θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη λέξης μην πεις, λέει ο σοφός λαός και με αυτά και με κείνα έφτασε η ώρα της αλλαγής σκυτάλης στην εξουσία της νούμερο ένα υπερδύναμης του πλανήτη.

Ο δρόμος μόνο ρόδινος δεν ήταν μέχρι τώρα για την αλλαγή εξουσίας στο εξαιρετικά διχασμένο έθνος που έζησε ιστορικές στιγμές στον Καπιτώλιο όταν ο τραμπικός όχλος εισέβαλε για να διακόψει την επικύρωσης της νίκης του Joe Biden. Μετά από ταραχώδεις ώρες και πέντε νεκρούς η εκλογική νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών επικυρώθηκε, και στις 20 Ιανουαρίου Joe Biden και Kamala Harris αναλαμβάνουν τα ηνία.

Στην ορκωμοσία από την οποία  ξέρουμε πως θα απουσιάζει ο Donald Trump- αν και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Mike Pence  θα παρευρεθεί-, η Lady Gaga θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καπιτώλιο, θα εμφανιστεί επίσης η Jennifer Lopez.

Η τελετή, που συνήθως πραγματοποιείται το μεσημέρι, θα προβληθεί από πολλά μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

 Η ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου συνήθως συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου. Ωστόσο, η πανδημία ανάγκασε την επιτροπή της ορκωμοσίας να αποθαρρύνει τον κόσμο να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον ώστε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 59η ορκωμοσία. Ως εκ τούτου, πολλές εκδηλώσεις θα γίνουν διαδικτυακά.

Να σημειωθεί ότι, ωστόσο, ότι θα υπάρχουν και αυξημένα μέτρα ασφαλείας όχι μόνο λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά λόγω των ανησυχιών για επεισόδια και εντάσεις μεταξύ των των Αμερικανών. Οι φόβοι αυτοί έχουν αυξήσει την ασφάλεια ενώ μάλιστα ανέβαλλαν την πρόβα της τελετής που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Η επιτροπή ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι εκδηλώσεις της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν θα κλείσουν με μία τηλεοπτική εκπομπή, διάρκειας 90 λεπτών, με τον τίτλο «Γιορτάζοντας την Αμερική». Οικοδεσπότης θα είναι ο Tom Hanks. Στην εκπομπή θα συμμετέχουν επίσης Bruce Springsteen, Foo Fighters, Jon Bon Jovi, Demi Lovato και Justin Timberlake. Το ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στα δίκτυα ABC, CBS, CNN, NBC και MSNBC, αλλά και σε Peacock, Pluto και The Roku Channel.

Η παρουσία μουσικών και άλλων διασημοτήτων αποτελεί χρόνια τώρα σύνηθες «τελετουργικό» για την ορκωμοσία του προέδρου. Για τα μάτια άλλωστε του Barack Obama είχε τραγουδήσει και η Aretha Franklin.