Τα μαθητικά χρόνια των Radiohead βγαίνουν στο σφυρί

radiohead Nitin Vadukul
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το demo των Βρετανών indie rockers περιλαμβάνει τρία ανέκδοτα τραγούδια από την εποχή που ήταν ακόμα γνωστοί ως On A Friday.

Μια demo κασέτα με ανέκδοτες ηχογραφήσεις των Radiohead από την εποχή που όλα τα μέλη φοιτούσαν ακόμα στο σχολείο πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό. Την εποχή που ηχογραφήθηκε η κασέτα το συγκρότημα ήταν ακόμα γνωστό ως On A Friday, έχοντας πάρει το όνομα του από την ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία τα μέλη βρίσκονται για πρόβες.

Η κασέτα που αναμένεται να αλλάξει χέρια για περίπου 2.000 λίρες, περιλαμβάνει συνολικά έξι «ωμά» τραγούδια των, τρία εκ των οποίων είναι ανέκδοτα. Πρόκειται για τα «Promise Me», «Boy In A Box» και «These Chains». Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ηχογραφήθηκε το συγκεκριμένο demo, αλλά ενδέχεται να είναι μετά την αποφοίτηση των μελών από το σχολείο και πριν υπογράψουν με την EMI το 1991, όταν και άλλαξαν το όνομα τους σε Radiohead.

«Αυτά τα τραγούδια είναι ωμά, αλλά οπωσδήποτε φανερώνουν κάτι από τις φανταστικές δυνατότητες που το συγκρότημα θα υλοποιούσε σε λίγα χρόνια» δήλωσε στο PA ο Paul Fairweather εκ μέρους του οίκου δημοπρασιών Omega Auctions. Η κασέτα θα βγει στο σφυρί πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, στο πλαίσια ενός μεγαλύτερου πλειστηριασμού punk και indie αναμνηστικών.

Πέραν της συγκεκριμένης κασέτας, η παλαιότερη ηχογράφηση των Radiohead χρονολογείται το 1986, πριν γίνει μέλος ο Jonny Greenwood. Η κασέτα, η οποία φέρεται να είναι η μοναδική σε όλο τον κόσμο, είχε πουληθεί σε έναν Αμερικάνο συλλέκτη το 2013 για 2.000 δολάρια.