Άπιαστος ο Drake στο Spotify

drake Sydney Feinberg
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Καναδός ράπερ έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα των 50 δισεκατομμυρίων streams στην πλατφόρμα μουσικής.

Στην εποχή του διαδικτύου και των social media, η επιτυχία και απήχηση ενός καλλιτέχνη δε μετριέται πλέον σε πωλήσεις δίσκων, αλλά σε streams και likes. Ένας από τους αναμφίβολα μεγαλύτερους αστέρες της εποχής είναι ο Drake, ο οποίος κατάφερε να γίνει ο πρώτος που ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια streams στο Spotify.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή Chart Data, το οποίο καταγράφει τις μεταβολές στα charts και τις υπηρεσίες streaming, ο Καναδός ράπερ έχει πάνω από 50 δισεκατομμύρια stream πλέον στην πλατφόρμα και είναι ο «πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία» που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν και από το ανεξάρτητο ChartMasters, το οποίο υπολόγισε ότι ο Drake έχει 35,72 δισεκατομμύρια streams από δικά του τραγούδια και άλλα 14,4 δισεκατομμύρια stream από συμμετοχές σε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών στην πλατφόρμα του Spotify.

Ο Drake αναγνώρισε το σημαντικό επίτευγμα του μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram Stories, ενώ ο συνάδελφος του Future έβγαλε ιπποτικά το καπέλο του στο Twitter. Το επόμενο άλμπουμ του Καναδού μουσικού με τίτλο «Certified Lover Boy» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.