Το κρύο έκανε τον Bernie Sanders το meme των ημερών

bernie-sanders Andrew Cline
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Στο Βερμόντ ξέρουμε από κρύο και δεν μας απασχολεί η μόδα» δήλωσε ο Αμερικάνος πολιτικός για τα viral γάντια του.

Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden τελικά πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα και μπορεί να είχε πολλές λαμπερές παρουσίες, όμως την πραγματική παράσταση έκλεψε ο Bernie Sanders. Ο βετεράνος γερουσιαστής εμφανίστηκε στην επίσημη τελετή εξοπλισμένος με μάσκα, ζεστό μπουφάν και γάντια και φωτογραφήθηκε με τα χέρια σταυρωμένα από το κρύο.

Η φωτογραφία του Αμερικάνου πολιτικού έγινε αμέσως viral meme και ένας εμπνευσμένος χρήστης του Instagram τον προσέθεσε σε εξώφυλλα δίσκων, όπως το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club» των Beatles, το «Fine Line» του Harry Styles, το «Rumours» των Fleetwood Mac, το «folklore» της Taylor Swift, το «Chemtrails Over The Country Club» της Lana Del Rey, το ομώνυμο άλμπουμ των White Stripes και πολλά άλλα.

Σε δηλώσεις του CBS ο Sanders είδε τη χιουμοριστική (και δημιουργική) πλευρά των meme εξέφρασε η χαρά του, ενώ δεν έλειψε να τονίσει πως «γνωστοποιούν στο κόσμο ότι φτιάχνουμε καλά γάντια στο Βερμόντ, φτιάχνουμε και ορισμένα καλά παλτά».

«Στο Βερμόντ ξέρουμε από κρύο. Κάτι ξέρουμε από κρύο και δεν μας απασχολεί η καλή μόδα. Θέλουμε να παραμείνουμε ζεστοί και αυτό έκανα» σχολίασε ο Sanders. Τα γάντια που φόρεσε ο Αμερικάνος πολιτικός ήταν δώρο από μια ψηφοφόρο του, η οποία τα κατασκεύασε με ανακυκλωμένα υλικά.