Μπορούν οι πλαστικές φούσκες των Flaming Lips να κάνουν τη διαφορά;

the-flaming-lips
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το αμερικάνικο συγκρότημα έδωσε δύο συναυλίες και δείχνει το δρόμο μέχρι να ξεπεραστεί η πανδημία.

Πριν από λίγους μήνες οι Flaming Lips αποκάλυψαν τα φιλόδοξα σχέδια τους για να μπορούν να δίνουν συναυλίες την εποχή της πανδημίας, χρησιμοποιώντας ειδικές πλαστικές φούσκες. Μετά από αρκετές δοκιμές, το συγκρότημα έδωσαν τις δύο πρώτες τους «Space Bubble» συναυλίες την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στη βάση τους, την Οκλαχόμα Σίτι.

Στις φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, τα μέλη του κοινού χωρίστηκαν σε 100 διαφορετικές φούσκες, ενώ οι Flaming Flips βρίσκονταν στη δική τους διαφανής σφαίρα στη σκηνή. Από τη συναυλία δεν έλειψαν τα πολύχρωμα μπαλόνια, με ένα (απαραίτητο) μήνυμα προς τον κορωνοϊού.

Το set list της Παρασκευής αποτελείτο από 13 κλασικές επιτυχίες των Flaming Lips, όπως τα «Yoshimi Battles the Pink Robots, Pt. 1», «She Don’t Use Jelly», «Race for the Prize» και «Do You Realize??», ενώ έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά το «Flowers of Neptune 6» από το πρόσφατο άλμπουμ τους «American Head» και διασκεύασαν το «True Love Will Find You in the End» του Daniel Johnston.

Με την κατάσταση να αναμένεται να έχει βελτιωθεί μέχρι το καλοκαίρι, παραμένει άγνωστο εάν οι Flaming Lips σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κάποια περιοδεία με τις πλαστικές φούσκες. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η πειραματική διάθεση τους έδειξε πως υπάρχουν λύσεις.