Ο Elvis Costello εξηγεί γιατί έφαγε απαγορευτικό από το «Saturday Night Live»

elvis-costello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Ήθελα να τους κάνω να μας θυμούνται» σχολίασε ο Βρετανός μουσικός για την 12ετή «απουσία» του από τη σατιρική σειρά.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Elvis Costello και το συγκρότημα του εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live», όμως η εμφάνιση τους ήταν επεισοδιακή και συνέχεια τους απαγορεύτηκε να εμφανιστούν ξανά. Σε μια νέα συνέντευξη του, ο Βρετανός μουσικός αποκάλυψε ακριβώς τι είχε συμβεί και δεν μπόρεσε να εμφανιστεί στην εκπομπή για 12 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα ο Costello και οι Attractions είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν στην εκπομπή στις 17 Δεκεμβρίου 1977. Έχοντας ήδη παίξει το «Watching the Detectives», το συγκρότημα άρχισε να παίζει το «Less Than Zero» κατ’ απαίτηση της δισκογραφικής τους εταιρείας, όμως ο Costello είχε άλλα σχέδια.

NBC

«Κυρίες και κύριοι λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε αυτό το τραγούδι εδώ» δήλωσε στο κοινό του ο Costello και αποφάσισε να παίξει αντ’ αυτού το «Radio, Radio», ένα τραγούδι που ασκεί κριτική στην εμπορευματοποίηση του ραδιοφώνου. Η «αλλαγή προγράμματος» εξόργισε τον επί χρόνια παραγωγό της τηλεοπτικής εκπομπής Lorne Michaels και έτσι δεν μπόρεσε να ξαναεμφανιστεί εκεί μέχρι το 1989.

«Καταλήξαμε στο “Saturday Night Live” και απλά ήθελα να τους κάνω να μας θυμούνται. Πραγματικά, δεν είχα τίποτα με την εκπομπή. Ειλικρινά, ήμουν περισσότερο θυμωμένος με τη δισκογραφική εταιρεία που μας είπε τι να παίξουμε παρά το NBC. Δε θυμάμαι αν είπα τα θα έκανα, αλλά νομίζω ότι απλώς είπα “παρακολουθείστε με”» αποκάλυψε ο Costello στην εκπομπή του Zane Lowe για το Apple Music.

Δείτε την επεισοδιακή εμφάνιση του Elvis Costello στο «Saturday Night Live» το 1977