Η Evan Rachel Wood κατηγορεί τον Marilyn Manson για αποπλάνηση και κακοποίηση

marilyn-manson Denis Makarenko
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Αμερικάνος μουσικός διέψευσε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για μια «φρικτή διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram την Δευτέρα, η πρωταγωνίστρια του «Westworld», Evan Rachel Wood, κατονόμασε τον Marilyn Manson ως τον άνδρα που την αποπλάνησε και κακοποίησε «για χρόνια». Μετά την αποκάλυψη της Wood, περισσότερες γυναίκες μίλησαν για τις αντίστοιχες εμπειρίες τους με τον Αμερικάνο μουσικού, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για μιας «φρικτή διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

«Το όνομα του ανθρώπου που με κακοποιούσε είναι Brian Warner, επίσης γνωστός στον κόσμο ως Marilyn Manson. Άρχισε να με αποπλανεί όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε με φρικτό τρόπο για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και χειραγωγήθηκα σε υποταγή. Έχω τελειώσει με το φόβο των αντιποίνων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Είμαι εδώ για να αποκαλύψω αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο και να κατονομάσω τις πολλές βιομηχανίες που τον έχουν διευκολύνει, προτού καταστρέψει άλλες ζωές. Στέκομαι με τα πολλά θύματα που δε θα παραμείνουν πλέον σιωπηλά» έγραψε η ηθοποιός.

Οι εκπρόσωποι του Manson έχουν διαψεύσει στο παρελθόν αντίστοιχες κατηγορίες, ενώ σε νέα ανακοίνωση του ο 52χρονος δήλωσε «προφανώς, η τέχνη μου και η ζωή μου υπήρξαν από καιρό αποτέλεσαν μαγνήτη για διαμάχες, αλλά αυτοί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φρικτές στρεβλώσεις της πραγματικότητας». Ο Manson συμπλήρωσε ότι οι σχέσεις με «ομοϊδεάτες» ανέκαθεν ήταν «συναινετικές» και αναρωτιέται γιατί και πως «επιλέγουν να παραποιήσουν το παρελθόν».

Shutterstock / TDC Photography

Μετά τις αποκαλύψεις της Wood και άλλων γυναικών, η Loma Vista Recordings ανακοίνωσε πως διακόπτει άμεσα κάθε συνεργασία της με τον μουσικό. Ο Manson είχε κυκλοφορήσει τους τρεις πιο πρόσφατους δίσκους του μέσω της Loma Vista, το «The Pale Emperor» το 2015, το «Heaven Upside Down» το 2017 και το «We Are Chaos» το 2020.

Η σχέση του Manson με τη Wood ξεκίνησε το 2007, όταν εκείνη ήταν 18 ετών και αυτός 36. Αρραβωνιάστηκαν τον Ιανουάριου του 2010, όμως ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μόλις επτά μήνες αργότερα. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Spin το 2009, ο Manson είχε δηλώσει πως έχει «φαντασιώσεις κάθε μέρα» να συνθλίβει το κεφάλι της με μια βαριοπούλα. Όταν το Metal Hammer τον ρώτησε αργότερα για αυτές τις δηλώσεις, ο Manson αποχώρησε από τη συνέντευξη και ο εκπρόσωπος του έκανε λόγο για «μια προφανώς θεατρική συνέντευξη ενός rock star που προωθεί ένα άλμπουμ και όχι γεγονός».

Shutterstock / Andrea Raffin

Η Wood από την πλευρά της έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο ευαισθητοποιήσης και αντιμετώπισης για τα φαινόμενα κακοποίησης. Το 2019 είχε αναφερθεί στην κακοποίηση που είχε υποστεί για πολλά χρόνια από έναν άνθρωπο που γνώρισε «αργά στην εφηβεία της», στα πλαίσια κατάθεσης στην Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας της Γερουσίας της Καλιφόρνια.