Ένα αγέννητο μωρό κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο του

ultrasound-uperixos-moro Gagliardi Photography
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το άκρως πειραματικό «Sounds of the Unborn» της Luca Yupanqui θα είναι διαθέσιμο στις 2 Απριλίου μέσω της Sacred Bones.

Το sampling αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές πτυχές της μουσικής, στην οποία φαινομενικά απλοί και συνηθισμένοι ήχοι μετατρέπονται σε πρωτοποριακά μουσικά «όργανα». Χρησιμοποιώντας πειραματικές τεχνικές, η μπασίστρια των Psychil Ills, Elizabeth Hart και ο Iván Diaz Mathé δημιούργησαν ένα άλμπουμ βασισμένο στις ήχους των κινήσεων της αγέννητης κόρης τους, Luca Yupanqui.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς χρησιμοποίησαν μια ειδική MIDI συσκευή για να καταγράψουν τις δονήσεις από του αγέννητου μωρού στη μήτρα της μητέρας, σε sessions των πέντε ωρών. Στη συνέχεια οι κινήσεις της Luca Yupanqui μετεγράφηκαν στα συνθεσάιζερ του Mathé.

Οι γονείς στη συνέχεια επεξεργάστηκαν και μίξαραν τα αποτελέσματα, διατηρώντας παράλληλα τη μουσική αυτονομία της κόρης του. Το άλμπουμ με τίτλο «Sounds of the Unborn» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω της Sacred Bones στις 2 Απριλίου και έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα ένα πρώτο δείγμα, το single και βιντεοκλίπ «V4.3 pt. 2».

Η προπώληση του δίσκου έχει ήδη ξεκινήσει και πέραν μιας έκδοσης σε splatter βινύλιο, η δισκογραφική εταιρεία πουλά και ένα σύστημα MIDI για όσους γονείς θέλουν να πειραματιστούν οι ίδιοι και να ανακαλύψουν τη «μουσική φλέβα» του αγέννητου μωρού τους.

Δείτε το βιντεοκλίπ του «V4.3 pt.2»