Ακούστε το «Medicine at Midnight» των Foo Fighters

foo-fighters
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με τον Dave Grohl το δέκατο άλμπουμ του συγκροτήματος του θυμίζει το «Let’s Dance» του David Bowie.

Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια, οι Foo Fighters επιστρέφουν με το δέκατο άλμπουμ τους με τίτλο «Medicine at Night», το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για ακρόαση σε πλατφόρμες streaming όπως Apple Music και Spotify. Τελευταία κυκλοφορία του rock συγκροτήματος ήταν το «Concrete and Gold» του 2017.

Σύμφωνα με συνέντευξη του frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, στο Mojo, στόχους τους με τη νέα κυκλοφορία ήταν να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ αντίστοιχο του «Let’s Dance» του David Bowie. Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να ηχογραφήσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ενσίνο της Καλιφόρνια, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμεναν, καθώς άρχισαν να υποπτεύονται ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο.

«Όταν μπήκαμε στο σπίτι στο Ενσίνο, ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ατμόσφαιρα, αλλά ο ήχος ήταν ακριβώς όπως θέλαμε. Αρχίσαμε να δουλεύουμε εκεί και δεν άργησαν να αρχίσουν να συμβαίνουν πράγματα» δήλωσε ο Grohl και στη συνέχεια ανέφερε διάφορα «περίεργα» περιστατικά με τον εξοπλισμό τους. Εν τέλει, ο Grohl αγόρασε μια ειδική κάμερα για να διαπιστώσει τι γινόταν και αρχικά δεν είδε τίποτα.

«Μόλις αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι ήμασταν αφελείς και είχα χάσει τα λογικά μας, αρχίσαμε να βλέπουμε πράγματα στην κάμερα που δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε. Τότε μάθαμε την ιστορία του σπιτιού και έπρεπε να υπογράψω μια καταραμένη ρήτρα εμπιστευτικότητας επειδή ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να το πουλήσει. Οπότε δεν μπορώ να αποκαλύψω τι συνέβη εκεί στο παρελθόν, αλλά αυτά τα πολλαπλά περιστατικά μας έκαναν να τελειώσουμε το άλμπουμ όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε» κατέληξε ο Grohl.