Grimes και Lil Uzi Vert σχεδιάζουν να βάλουν μαζί εγκεφαλικά εμφυτεύματα

ai-texniti-noimosuni-texnologia-technology metamorworks
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Εάν πετύχει θα έχουμε τη γνώση των θεών» δήλωσε η Καναδή τραγουδίστρια και σύζυγος του Elon Musk.

Ανάμεσα στα πολλά φιλόδοξα σχέδια του Elon Musk είναι η δημιουργία ειδικών ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων που θα μπορούν να τοποθετηθούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η τεχνολογία, η οποία παραπέμπει σε πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας, έχει ήδη ενθουσιάσει τους «τολμηρούς» και ανάμεσα τους συγκαταλέγονται η Grimes και ο Lil Uzi Vert.

Σε μια ανάρτηση του στο Twitter, ο Αμερικάνος ράπερ έγραψε τη λέξη «Neuralink», που είναι και το όνομα του προγράμματος του Musk. Λίγο αργότερα η Grimes απάντησε στον Lil Uzi Vert «ας βάλουμε τσιπάκια στον εγκέφαλο», με τον ίδιο μετά να δηλώνει έτοιμος και να ρωτά με τη σειρά που πότε θα είναι διαθέσιμα.

«Ας βάλουμε στόχο για τα τσιπάκια μέχρι το 2022. Είναι πειραματική χειρουργική επέμβαση, αλλά εάν πετύχει θα έχουμε τη γνώση των θεών, χαχα» έγραψε η Grimes στο Twitter.

Η αποκάλυψη για το πρόγραμμα του Musk έγινε την περασμένη εβδομάδα μέσω της εφαρμογής Clubhouse, όπου ο επιχειρηματίας δήλωσε πως πρόσφατα εμφυτεύτηκε με επιτυχία ένα τσιπάκι στον εγκέφαλο μιας μαϊμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εμφύτευμα επιτρέπει στο ζώο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό του.