Οι Prodigy ανακοίνωσαν το πρώτο τους ντοκιμαντέρ

the-prodigy
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η ταινία φιλοδοξεί να αφηγηθεί την ιστορία μιας παρέας που θέλησε «να κάνει φασαρία και να βάλει φωτιά στην ψυχή του κόσμου».

Με 30 χρόνια παρουσίας και μια σειρά από τραγούδια που έσπρωξαν τη μουσική σε διαφορετικά μονοπάτια, οι Prodigy είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της γενιάς τους. Σε συνεργασία λοιπόν με την Pulse Films – το στούντιο που ανέλαβε την παραγωγή των «Beastie Boys Story» και «Gangs of London» μεταξύ άλλων – οι Prodigy ανακοίνωσαν πως θα γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ.

Η ταινία με τίτλο «The Prodigy» φιλοδοξεί να παρουσιάσει την «ωμή, ανένδοτη και συγκινητική ιστορία μιας συμμορίας νεαρών επαναστατών που ενώθηκαν μαζί στη δίνη της βρετανικής rave σκηνής των τελών της δεκαετίας του 1980». Σύμφωνα με τα ιδρυτικά μέλη, Liam Howlett και Maxim, το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στον frontman τους Keith Flint, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019.

«Μετά τον τραγικό χαμό του αδερφού μας Keef το 2019, ο καιρός φαντάζει ιδανικός για αφηγηθούμε την ιστορία του συγκροτήματος μας, ολόκληρη, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι η ιστορία του χαοτικού και ταραγμένου ταξιδιού της συμμορίας μας, τους συγκροτήματος μας, του συγκροτήματος του λαού, των Prodigy. Ή απλά, η ιστορία αδερφών με μια αποστολή να κάνουν φασαρία, να βάλουν φωτιά στις ψυχές του κόσμου και τινάξουν ηχητικά συστήματα σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των Prodigy.

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ θα είναι ο Paul Dugdale, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με πολλά μεγάλα αστέρια της βρετανικής μουσικής σκηνής, όπως την Adele, τους Rolling Stones, τους Coldplay, τον Ed Sheeran και τον Paul McCartney. Ο ίδιος σχολίασε πως η ταινία «θα είναι άγρια όπως το συγκρότημα».