Αυτή είναι η ιστορία του Notorious B.I.G.

notorious-big
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του εμβληματικού ράπερ θα κυκλοφορήσει μέσω Netflix την 1η Μαρτίου.

Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από τη δολοφονία του Notorious B.I.G. και όπως στην περίπτωση του καλλιτεχνικού αντίζηλου του Tupac Shakur, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Το νέο ντοκιμαντέρ «Biggie: I Got a Story to Tell» φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη ζωή του μεγάλου ράπερ, μέσα από τα λόγια της οικογένειας και των φίλων του.

Πίσω από την ταινία βρίσκονται η μητέρα του ράπερ, Voletta Wallace, ο στενός συνεργάτης του Sean «Puff Daddy» Combs  και ο πρώην μάνατζερ του και νυν διαχειριστής της περιουσίας του, Wayne Barrow. Σε αντίθεση με τα πολλά βιβλία και ντοκιμαντέρ που έχουν γραφτεί για τον Christopher Wallace, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, η ταινία που σκηνοθέτησε ο Emmett Malloy θα εστιάσει στα πρώτα του χρόνια.

Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους θεατές να ανακαλύψουν «τον καλλιτέχνη πριν γίνει ράπερ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Damian «D Roc» Butler, παιδικός φίλος του ράπερ ο οποίος και συνείσφερε μεγάλο μέρος του βίντεο υλικού της ταινίας. «Ο Big πάντα ήταν ένας οραματιστής. Δε θα υπάρξει ποτέ μια τόσο τρελή εποχή όπως το Μπρούκλιν στις δεκαετίες του 1980 και 1990, από τους μεγάλους αγώνες προκύπτει η μεγάλη τέχνη και μουσική. Το παιδί από το Μπρούκλιν σήμερα δε θα έχει τις ίδιες ιστορίες να αφηγηθεί» εξήγησε ο Butler.

Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, που κυκλοφορεί μέσω Netflix την 1η Μαρτίου, ο Biggie Smalls εμφανίζεται να ξυρίζεται σε ξενοδοχεία και σε εφηβική ηλικία να διαπρέπει στα rap battles στη γειτονιά του. Η μητέρα του ο Diddy επίσης συζητούν για τα χρόνια που πουλούσε ναρκωτικά, με τη μητέρα του να σχολιάζει πως «δε σεβάστηκε το σπίτι μου».