Νέα μήνυση της Vicky Cornell εναντίον των Soundgarden

soundgarden Michael Lavine
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αιτία στάθηκε η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσαν τα εναπομείναντα μέλη του grunge συγκροτήματος για το μερίδιο του Chris Cornell.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Vicky Cornell και των εναπομεινάντων μελών των Soundgarden - Kim Thayil, Matt Cameron και Hunter Benedict Shepherd - συνεχίζεται μετά από νέα αγωγή της χήρας του Chris Cornell. Αφορμή για τη νέα εξέλιξη στις τεταμένες σχέσεις των δύο πλευρών είναι η πρόταση εξαγοράς που έκανε το συγκρότημα στην Cornell για το μερίδιο στους Soundgarden που αντιστοιχούσε στον Chris Cornell.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η Cornell την περασμένη Τρίτη, οι Thayil, Cameron και Shepherd της έκαναν μια προσφορά 300.000 δολαρίων για τα σχετικά δικαιώματα, την οποία η ίδια χαρακτήρισε «εγκληματικά χαμηλό ποσό». Στην αγωγή της ζητά από τα δικαστήρια να γίνει αποτίμηση των συμφερόντων του Chris Cornell στα περιουσιακά στοιχεία των Soundgarden, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών περιοδειών και merchandise.

REX/Shutterstock / Chelsea Lauren

Η Cornell ισχυρίζεται η πρόταση εξαγοράς δεν ήταν καλή τη πίστει και ότι δεν αντιστοιχεί καν στο ποσό που έλαβε η ίδια μόνο το 2018 από τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής των Soundgarden. Στην αγωγή εκτιμά πως η πρόταση έγινε μετά από μια προσφορά που έκανε ένας επενδυτής στους Soundgarden, ο οποίος φέρεται να εκτίμησε τις master ηχογραφήσεις στα 16 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η Cornell έκανε μια αντιπρόταση στους Thayil, Cameron και Shepherd, προσφέροντας τους από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για τα δικά τους μερίδια, την οποία απέρριψαν καθώς πρόκειται «το έργο ζωής» τους. Στη συνέχεια η Cornell έκανε μια νέα πρόταση επτά εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία και αυτή απέρριψαν.

REX/Shutterstock / Joe Papeo

Συνεπώς, η Cornell έκανε μήνυση καθώς οι δύο πλευρές δεν μπορούσαν να έρθουν σε συμφωνία και ελπίζει πως μια καλή τη πίστει αποτίμηση από τα δικαστήρια θα ξεκαθαρίσει τα «σημαντικά έσοδα» από το merchandise των Soundgarden, μελλοντικές συναυλίες με άλλους τραγουδιστές ή ολόγραμμα του Chris Cornell, αλλά και deep-fake εκτελέσεις του τραγουδιστή σε νέα τραγούδια του συγκροτήματος.