Στα υπόγεια του Λονδίνου με τους White Stripes

the-white-stripes
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Δείτε ολόκληρη την ηλεκτρισμένη εμφάνιση του rock συγκροτήματος από το 2005 για το «From the Basement».

Οι White Stripes μοιράστηκαν για πρώτη φορά ολόκληρο το σετ τους από την εμφάνιση τους στη διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «From the Basement» από το 2005. Το επεισόδιο, το οποίο αποτέλεσε τον πιλότο της σειράς, ηχογραφήθηκε το Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς στα Maida Vale Studios του Λονδίνου.

Στα πλαίσια της εμφάνισης τους οι White Stripes έπαιξαν τραγούδια όπως τα «Blue Orchid», «Forever for Her (Is Over for Me)» και «As Ugly As I Seem», αλλά και διασκευές όπως το «Party of Special Things to Do» του Captain Beefheart. Η ολοκληρωμένη εκδοχή που ανέβηκε στο περιλαμβάνει στο YouTube περιλαμβάνει πλούσιο ανέκδοτο υλικό από την εμφάνιση.

YouTube

«Το όνειρο του “From the Basement” ήταν να καταγράψουμε σπουδαίες ερμηνείες με την πιο άμεση και όμορφη κάλυψη, τόσο ηχητική, όσο και οπτική. Ήμασταν τόσο τυχεροί που από νωρίς είχαμε τη στήριξη του Jack και της Meg, οι οποίο ενστικτωδώς κατάλαβαν την ιδέα της εκπομπής και έτσι αποτέλεσαν κομμάτι της» δήλωσε ο δημιουργός της εκπομπής και παραγωγός των Radiohead, Nigel Godrich.

«Όλα έπεσαν στη θέση τους γρήγορα, και λόγω της άνεσης και φυσικής χημείας της Meg και του Jack, μπορούσα να γυρίσω αυτό που έβλεπα. Ό,τι κι αν ήταν μεταξύ τους το έκανε πολύ απλό, αλλά επίσης και τόσο σπουδαίο και ήταν τιμή που βρέθηκα εκεί. Απλά αγαπώ αυτή την ηλεκτρισμένη ερμηνεία» σχολίασε η σκηνοθέτιδα Sophie Muller.

Δείτε όλο το σετ των White Stripes