Προσεδάφιση στον Άρη με David Bowie (μέσω Yungblud)

yungblud-david-bowie
ΣΑΒΒΑΤΟ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο νεαρός μουσικός και ηθοποιός διασκεύασε το «Life on Mars» για τη νέα αποστολή της NASA στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Ένα τραγούδι του David Bowie αποτέλεσε το soundtrack της πρόσφατης προσεδάφισης του εξάτροχου οχήματος «Perseverance» της NASA στον Άρη. Η αποστολή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έχει στόχο να ερευνήσει για ίχνη ζωής στον κόκκινο πλανήτη και να στείλει δείγματα προς ανάλυση πίσω στη Γη.

Στο livestream της προσεδάφισης την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου παίχτηκε το «Life on Mars» σε εκτέλεση του Yungblud, ο οποίος μίλησε στο BBC για το πώς προέκυψε η καλλιτεχνική συνεισφορά του στην ιστορική αποστολή.

«Πρώτα απ’ όλα είμαι πανέτοιμος. Αγαπώ το διάστημα, γι’ αυτό είμαι εδώ. Θυμάμαι τον 23χρονο μάνατζερ μου να παίρνει τηλέφωνο. Ήταν αργά, γιατί αυτός είναι στο Λος Άντζελες και πρέπει να ήταν μεσάνυχτα γιατί είχα πιει μερικές μπύρες, οπότε δεν ήμουν ακριβώς στα καλά μου» διηγήθηκε ο Yungblud.

«Μου είπε ότι μόλις είχε μιλήσει με τη NASA και το ρώτησα τι ήθελαν, εάν θα με άφηνε για να γίνει αστροναύτης. Μου απάντησε όχι, ήταν για μένα. Εάν το εξάτροχο όχημα προσεδαφιστεί επιτυχώς στον Άρη, θέλουν να παίξουν τη διασκευή μου του πιο αγαπημένου μου καλλιτέχνη όλων των εποχών, του David Bowie. Απάντησα ότι ακούγεται σαν μια τρελή ιστορία που θα έλεγε ένας που έχει χάσει τα μυαλά του» εξήγησε ο Yungblud, για να συμπληρώσει πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι συνεργάστηκε με τη NASA.