Bruce Springsteen και Barack Obama μοιράζονται τη δική τους Αμερική μέσω podcast

barack-obama-bruce-springsteen Jason Reed
ΤΡΙΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Τα δύο πρώτα επεισόδια του «Renegades: Born in the USA» είναι ήδη διαθέσιμα για streaming μέσω της πλατφόρμας του Spotify.

Τους τελευταίους μήνες το Spotify έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον χώρο των podcast και έχει υπογράψει συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας με ορισμένους μεγάλους αστέρες του θεάματος, αλλά και της πολιτικής. Η διαδικτυακή στέγη της πλατφόρμας streaming έχει να παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα συνεργασία μεταξύ του Bruce Springsteen και του Barack Obama, το «Renegades: Born in the USA».

Τα οχτώ επεισόδια του podcast θα καλύπτουν μια σειρά ζητημάτων, όπως τη φυλή, την πατρότητα, τον γάμο και τη γενικότερη κατάσταση στην Αμερική. Τα δύο πρώτα επεισόδια της διαδικτυακής εκπομπής του εμβληματικού μουσικού και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ είναι ήδη διαθέσιμα για streaming στο Spotify.

«Με τους δικούς μας τρόπους, ο Bruce και εγώ βρισκόμαστε σε παράλληλα ταξίδια όπου προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτή τη χώρα που μας έχει δώσει και στους δύο τόσα πολλά. Προσπαθούμε να καταγράψουμε τις ιστορίες των ανθρώπων της. Ψάχνουμε έναν τρόπο να φέρουμε σε επαφή τις προσωπικές αναζητήσεις μας για νόημα, αλήθεια και κοινότητα στην ευρύτερη ιστορία της Αμερικής» αναφέρει ο Obama στην εισαγωγή της εκπομπής.

Η φιλία του Springsteen με τον νέο συνεργάτη του ξεκίνησε το 2008, στην πρώτη προεδρική θητεία του Obama, όταν ο «The Boss» έπαιξε σε πολλές πολιτικές συγκεντρώσεις, αλλά και στην τελετή ορκωμοσίας. Ο Springsteen στήριξε τον Obama και πάλι στο 2012, γράφοντας μάλιστα το τραγούδι της προεκλογικής εκστρατείας του, ενώ προς τέλος της δεύτερης θητείας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απένειμε στον εμβληματικό μουσικό το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.