Twisted Sister εναντίον Rock and Roll Hall of Fame

dee-snider-twister-sister Ventura
ΤΡΙΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Είναι αλαζονικοί ελιτιστές ηλίθιοι που κοιτάνε το metal αφ’ υψηλού» σχολίασε ο Dee Snider.

Οι ετήσιες υποψηφιότητες για εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame πάντα σηκώνουν μεγάλη κουβέντα, κυρίως για τους καλλιτέχνες που έπρεπε να είχαν τιμηθεί και δεν τα κατάφεραν, ωστόσο υπάρχει και μια ευρύτερη συζήτηση για την αξία αυτής της εκδήλωσης. Ανάμεσα στους επικριτές του Rock and Roll Hall of Fame είναι ο Dee Snider, ο frontman των Twisted Sister.

Σε μια πρόσφατη σειρά αναρτήσεων στο Twitter, όπου απαντούσε σε ερωτήσεις των θαυμαστών του, ο Snide χαρακτήρισε τα μέλη της επιτροπής του Hall of Fame «αλαζονικούς ελιτιστές ηλίθιους», καθώς θεωρεί ότι παραβλέπουν συστηματικά τον χώρο της hard rock και του heavy metal. Αφορμή για το σχόλιο του τραγουδιστή ήταν ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα των Iron Maiden, ο frontman των οποίων είχε ξεκαθαρίσει το 2018 πως θα αρνηθεί την τιμή.

«Η επιτροπή Rock and Roll Hall of Fame είναι αλαζονικοί ελιτιστές ηλίθιοι που κοιτάνε αφ’ υψηλού το metal και άλλα συγκροτήματα που πουλάνε εκατομμύρια άλμπουμ επειδή δε συμμορφώνονται με την αντίληψη τους για το τι είναι cool. Η ψήφος του κοινού είναι το κόκκαλο που πετάνε στους χωριάτες. Θέλω να τους διαολοστείλω, αλλά θέλω να πρέπει να μας αντιμετωπίσουν» έγραψε χαρακτηριστικά ο Snider.

Όταν ένας άλλος follower εξέφρασε την άποψη ότι το Hall of Fame «απευθύνεται στις μάζες», ο 65χρονος μουσικός απάντησε πως σε αυτή την περίπτωση θα είχε στις λίστες των υποψηφιοτήτων του «τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – αγνοούν εμπορικά rock συγκροτήματα που πουλάνε δεκάδες εκατομμύρια επειδή δεν είναι cool». Στη συνέχεια ο Snider εκτίμησε πως ο ιδρυτής του Rolling Stone, Jann Wenner, είναι ο «ενορχηστρωτής», καθώς θεωρεί ότι μόνο καλλιτέχνες του περιοδικού μπαίνουν στο Hall of Fame.

Στη φετινή λίστα των υποψηφίων για το Hall of Fame συμπεριλαμβάνονται οι Foo Fighters, Kate Bush, Jay-Z, Iron Maiden, Tina Turner, Rage Against The Machine, Carole King, Chaka Khan, Devo, Dionne Warwick, The Go Go’s, New York Dolls, Fela Kuti, LL Cool J, Mary J. Blige και Todd Rundgren.