Ο MC Hammer έχει όρεξη για φιλοσοφία

mc-hammer Henry Lamb
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Εντυπωσιάζει ο «άπιαστος» ράπερ με τις γνώσεις του και προτείνει μια σειρά βιβλίων για να διευρύνουμε τη σκέψη και συνείδηση μας.

Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την εποχή που ο MC Hammer μεσουρανούσε στα charts με επιτυχίες όπως το «U Can’t Touch This» και «2 Legit 2 Quit», όμως παραμένει σε επαφή με τους θαυμαστές του μέσω των social media. Πρόσφατα μάλιστα ο Αμερικάνος ράπερ εντυπωσίασε με τις φιλοσοφικές συζητήσεις του στο Twitter.

Όλα ξεκίνησαν όταν, ο Stanley Kirk Burrell (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) απάντησε σε μια ανάρτηση ενός χρήστη, ο οποίος δήλωσε ότι «φιλοσοφία είναι το φλερτ με τις ιδέες, επιστήμη είναι η δέσμευση στην αλήθεια».

«Μας πλήττεις. Εάν η επιστήμη αποτελεί “δέσμευση στην αλήθεια”, να αναφέρουμε όλες τις ιστορικές αναλήθειες που διαιωνίζουν οι επιστήμονες; Ασφαλώς όχι. Δεν έχει να κάνει με επιστήμη εναντίον φιλοσοφίας… είναι επιστήμη και φιλοσοφία» δήλωσε ο MC Hammer.

Στη συνέχεια ο 58χρονος μουσικός προέτρεψε τους θαυμαστές του να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης και της συνείδησης τους, ενώ μοιράστηκε μια λίστα βιβλίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα έργα του Michel Foucault, του Friedrich Nietzsche, του Jean Baudrillard και πολλών άλλων.