Η ζωή του Paul McCartney μέσα από τους στίχους του

paul-mccartney Debby Wong
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το «The Lyrics» με 154 τραγούδια του μπασίστα των Beatles θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο Paul McCartney ανακοίνωσε πως θα εκδώσει ένα βιβλίο όπου θα παρουσιάσει τη ζωή του μέσα από 154 τραγούδια. Το «The Lyrics», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου θα αφηγηθεί περιστατικά από τη ζωή του Βρετανού μουσικού, μέσα από τις συνθέσεις του για τους Beatles, Wings και από την πλούσια solo καριέρα του.

Τα μουσικά «κεφάλαια» του βιβλίου είναι σε αλφαβητική αντί για χρονολογική σειρά, προσφέροντας έτσι ένα καλειδοσκόπιο εμπειριών από τη ζωή του McCartney. Μαζί με τους στίχους, ο McCartney έχει γράψει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγραψε τα τραγούδια, μαζί με τα πρόσωπα και τα μέρη που τον ενέπνευσαν, αλλά και τις σκέψεις του για αυτά σήμερα.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μου έχουν ζητήσει να γράψω μια αυτοβιογραφία, αλλά ο καιρός ποτέ δεν είναι σωστός. Το ένα πράγμα που έχω καταφέρει να κάνω, είτε στο σπίτι, είτε σε περιοδεία, είναι να γράφω καινούρια τραγούδια. Ξέρω πως για ορισμένους ανθρώπους, όταν φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία, τους αρέσει να ανατρέχουν σε ένα ημερολόγιο για να θυμηθούν γεγονότα από το παρελθόν, αλλά εγώ δεν έχω τέτοια σημειωματάρια. Αυτό που έχω είναι τα τραγούδια, εκατοντάδες, τα οποία έχω μάθει ότι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Αυτά τα τραγούδια καλύπτουν όλη μου τη ζωή» αναφέρει ο μουσικός στην επίσημη ανακοίνωση του.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Paul Muldoon που βοήθησε τον McCartney να ετοιμάσει το βιβλίο εξήγησε πως ο σχολιασμός του «Σκαθαριού» στα τραγούδια «είναι ό,τι πιο κοντινό σε μια αυτοβιογραφία», ενώ τόνισε πως ο μουσικός αποτελεί μια σπουδαία λογοτεχνική φυσιογνωμία καθώς αντλεί έμπνευση και εξελίσσει τη μακρά ποιητική παράδοση της Αγγλίας.