Οι ήχοι του καρναβαλιού στο κινητό σας

karnabali-platforma-polumeson-new-york-times1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μπορεί η πανδημία να μείωσε του εορτασμούς παγκοσμίως αλλά ένα ειδικό πρότζεκτ των New York Times που περιλαμβάνει διαδραστικό μουσικό mixing, επιτρέπει στους αναγνώστες να αποκτήσουν διάθεση για party.

Δυστυχώς, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρώσει ή περιορίσει αυτό που κάθε χρόνο αναμένουν περισσότερο, το καρναβάλι.

Οι εορτασμοί αυτοί, πολλοί από τους οποίους γίνονται πριν τη Σαρακοστή, χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν, στα νησιά της Καραϊβικής. Αυτή η παράδοση συνεχίστηκε με τη διασπορά τους σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη με το West Indian American Day Parade, το Τορόντο με το Caribana και το Λονδίνο με το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ.

Εδώ και μόλις λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι οι αναγνώστες των New York Times μπορούν να πάρουν μια γεύση από αυτόν τον αισθησιακό πλούτο με το «Carnival in Winter». Ένα ειδικό διαδικτυακό πακέτο πολυμέσων που σε φέρνουν πιο κοντά στην εμπειρία του καρναβαλιού.

Το καρναβάλι έχει να κάνει με την ιστορία, την κοινότητα, τα κοστούμια, το φαγητό και τη μουσική. Οι New York Times, προκειμένου να προσφέρουν στους αναγνώστες τους την ηχητική εμπειρία, τα Narrative Projects συνεργάστηκαν με το τμήμα Graphics και το τμήμα R. & D. για να δημιουργήσουν ένα ειδικό εφέ στο Instagram που θα σε βάλει σε ένα κλασικό τραγούδι καρναβαλιού μέσω της δυνατότητας «Instagram Spark» που μπορεί να ληφθεί σε όλα τα τηλέφωνα.

Τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Don Letts, είδωλο της Βρετανικής μουσικής σκηνής που θα σε ταξιδέψει σε ρυθμούς  soca, calypso, reggae, dub, house και πολλά άλλα.

Αναμφίβολα το εγχείρημα αυτό δεν είναι το ίδιο με το να χορεύεις στους ρυθμούς ενός πραγματικού καρναβαλιού αλλά στο πλαίσιο μιας πραγματικότητας όπου μέσα σε ένα έτος έχουν ακυρωθεί τα περισσότερα καρναβάλια παγκοσμίως, είναι μια αφορμή να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό το συναίσθημα εορτασμού.