«El Diablo»: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Έλενας Τσαγκρινού για τη Eurovision 2021

elenas-tsagkrinou-el-diablo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από την Έλενα Τσαγκρινού στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 με το τραγούδι «El Diablo».

Προς το τέλος του 2020, ο κύπριος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CyBC ανακοίνωσε ότι η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον  65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ με το τραγούδι «El Diablo» της Panic Records.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης, η προσδοκίες για την επιτυχία του εν λόγω κομματιού αυξάνονται ραγδαία, κερδίζοντας μέρα με τη μέρα τις προτιμήσεις του κοινού.

Το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε και στο YouTube, πραγματεύεται τον παραδομένο έρωτα μιας γυναίκας η οποία είναι «αιχμάλωτη» σε μια σχέση εκμετάλλευσης και αναζητά την «απελευθέρωσή» της από τα δεσμά του «El Diablo».

Τους στίχους του τραγουδιού, υπογράφουν οι Thomas Stengaard, Jimmy «Jokker» Thornfeldt και Oaxa, δημιουργοί που έχουν επιμεληθεί και παλαιότερες υποψηφιότητες της Eurovision όπως το «She Got Me» (Ελβετία 2019), «Only Teardrops» (Δανία 2013) και «You Let Me Walk Alone» (Γερμανία 2018). Την ενδυματολογική επιμέλεια της τραγουδίστριας, επί σκηνής και όχι μόνο, έχει αναλάβει η Celia Kritharioti.

Η Έλενα Τσαγκρινού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και συστήθηκε στο κοινό το 2013 με τους «OtherView». Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ως solo πλέον καλλιτέχνης, μερικές από τις οποίες είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός και οι Μέλισσες.

Από το ντεμπούτο της Κύπρου στον διαγωνισμό το 1981, η χώρα δεν κατάφερε να κερδίσει σε καμία από της 36 συμμετοχές της στον διαγωνισμό. Η μοναδική φορά που ήρθε κοντά στη νίκη ήταν το 2018, με την υποψηφιότητα της Ελένης Φουρέιρα και το «Fuego» η οποία κατέλαβε τη 2η θέση κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού πανευρωπαϊκά.