O Dan Reynolds των Dragons δωρίζει το σπίτι του σε LGBTQ

danreynolds
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο τραγουδιστής του «Radioactive» αφού αγόρασε στο Las Vegas, το σπίτι, αξίας 1 εκατομμυρίου δολλαρίων από τους γονείς του, το δώρισε στην LGBTQ οργάνωση, «Encircle».

Ο Reynolds δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει παρακολουθήσει το  δύσκολο μονοπάτι που βαδίζουν οι νέοι LGBTQ, ειδικά οι προερχόμενοι από πιο συντηρητικές οικογένειες.

Η «Encircle» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία χτίζει ασφαλής χώρους για τους LGBTQ νέους και τις οικογένειές τους παρέχοντας προγράμματα ψυχοθεραπείας, επικοινωνίας και δημιουργικότητας. Ιδρύθηκε το 2017 και κάθε χρόνο βοηθά πάνω από 70,000 νέους και οικογένειες. Πρόσφατα ξεκίνησε την εκστρατεία «8 εκατομμύρια δολάρια, 8 σπίτια» η οποία είναι αφιερωμένη στη δημιουργία ασφαλών χώρων για νέους στην Αριζόνα, το Αϊντάχο, τη Νεβάδα και τη Γιούτα.

Την είδηση για την συνεισφορά του Reynolds, συνόδευσε το αποτέλεσμα μιας έρευνας σύμφωνα με την οποία τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ ολοένα και περισσότερα άτομα αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ. Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες έρευνα έδειξε ότι το 5,6 των Αμερικανών δήλωσε ότι ήταν ομοφυλόφιλοι, bisexual ή και transgender. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν αύξηση πάνω από ένα τις εκατό από το από το 2017.

Ο 33χρονος τραγουδιστής είναι γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των LGBTQ ατόμων καθώς το 2017 οργάνωσε το πρώτο «LoveLoud Festival». Ένα μονοήμερο μουσικό φεστιβάλ υπέρ της  LGBTQ κοινότητας.

Το 2018 δήλωσε στο HuffPost: «Είμαι τόσο προνομιούχος. Είμαι ένας λευκός, ετεροφυλόφιλος frontman μιας ροκ μπάντας. Έτσι, το βάρος που νιώθω κάθε μέρα είναι τεράστιο. Και κάτι πρέπει να κάνω με αυτό». Πρόσθεσε ότι «Χάνουμε νέους που αυτοκτονούν κάθε χρόνο λόγω της κατάθλιψης και του άγχους επειδή είναι LGBTQ».

Μέχρι να αλλάξει η κουλτούρα παγκοσμίως γύρω από τέτοια κοινωνικά φαινόμενα, τα νούμερα ανθρώπων με κατάθλιψη και τα ποσοστά αυτοκτονιών δεν θα μειωθούν. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την κοινωνία μας, μιας και ο καθένας μας αποτελεί μέρος αυτής.