Ο Αυστραλός μουσικός θρύλος Archie Roach επιστρέφει στη Νότια Αυστραλία για να ανοίξει το «WOMADelaide»

archie-roach
ΤΡΙΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Archie Roach δίνει στην αυστραλιανή μουσική ό, τι μπορεί, επιστρέφοντας στη Νότια Αυστραλία για να δημιουργήσει το μουσικό φεστιβάλ «WOMADelaide».

Το «WOMADelaide» είναι ένα ετήσιο τετραήμερο φεστιβάλ που γιορτάζει τη μουσική, τις τέχνες και τον χορό, και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1992 στο Βοτανικό Πάρκο της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία. To φεστιβάλ WOMAD  διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας μουσική και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συζητήσεις και συνομιλίες στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής γιορτής.

Ο Roach παρά την εξουθενωτική χρόνια ασθένεια που τον βασανίζει, επιστρέφει για την έβδομη κατά σειρά εμφάνισή του, στο φεστιβάλ. Ο ισχυρός υποστηρικτής των λαών των Πρώτων Εθνών είπε ότι το να μοιράζεται μουσική και ιστορίες ήταν ανέκαθεν το πάθος του. «Βρήκα αυτήν τη σύνδεση που έχω με τους ανθρώπους που έρχονται να με δουν παίζοντας μουσική και λέγοντας ιστορίες από τη σκηνή. Αυτό που με βοηθά όλα αυτά τα χρόνια είναι η πραγματική σχέση που έχω με το κοινό», είπε.

Ο Roach καταπολεμά τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ήταν σοβαρά άρρωστος όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα των βραβείων ARIA τον περασμένο Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Roach ηχογράφησε ξανά το πρώτο του άλμπουμ «Charcoal Lane», στο τραπέζι της κουζίνας του. «Είναι διαφορετική, η αίσθηση των τραγουδιών, είναι σαν τα τραγούδια να μεγαλώνουν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, καθώς μεγάλωσα και σαν παλιοί φίλοι να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους».

Ο γνωστός καλλιτέχνης έχει δηλώσει πολλές φορές ότι, μέσωτης μουσική και τις ιστορίες που διηγείται μέσα από αυτή, προσπαθεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά κάνοντάς τους να καταλάβουν ποιοι είμαστε σαν ανθρώπινα όντα.