Η Taylor Swift έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε 3 φορές Grammy με το Άλμπουμ της Χρονιάς

taylorswiftperformsandturnsonthechristmaslightsat
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η Taylor Swift έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς τρεις φορές όταν το «Folklore» θριάμβευσε σε αυτήν την κατηγορία στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy Awards την Κυριακή το βράδυ.

Στο παρελθόν έχει κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο για το άλμπουμ της, «Fearless», το 2010 και το 2016, για το πέμπτο άλμπουμ της, «1989». Το «Folklore» αποτελεί το όγδοο άλμπουμ της, και το τρίτο βραβείο στην ίδια κατηγορία, στη μέχρι στιγμή καριέρα της.

Στο παρελθόν, οι μοναδικοί καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει 3 φορές αυτό το βραβείο είναι οι Frank Sinatra, Paul Simon και Stevie Wonder.

Η Swift, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο φτιάχτηκε το άλμπουμ, εξ΄ ολοκλήρου σε καραντίνα, χωρίς να έχει καν συναντήσει κάποιους από τους συνεργάτες της. Απευθυνόμενη στον συνεργάτη του ντουέτου Justin Vernon, είπε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα σας γνωρίσω κάποια μέρα». Η καλλιτέχνης, αποδέχτηκε το βραβείο με τους δύο βασικούς συνάδελφούς της και τους συμπαραγωγούς της στο «Folklore», Aaron Dessner και Jack Antonoff.

Όταν κέρδισε με το «Fearless», ήταν η νεότερη καλλιτέχνης που κέρδισε ποτέ το βραβείο Άλμπουμ της χρονιάς, στα 20, παρόλο που η Billie Eilish το πήρε στη συνέχεια σε ακόμη μικρότερη ηλικία πέρυσι, όταν ήταν 18.

Παρόλο που η Swift μπαίνει στην κατηγορία ως μία από τις τέσσερις καλλιτέχνες που κέρδισαν άλμπουμ της χρονιάς τρεις φορές, υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί και μηχανικοί / mixers που έχουν επίσης κερδίσει 3 φορές σε αυτή την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των David Foster, Daniel Lanois, Ryan Tedder και Phil Ramone.

Το «Folklore» συναγωνίστηκε τα άλμπουμ των Dua Lipa, Post Malone, Jhene Aiko, Black Pumas, Coldplay και Jacob Collier.

Ήταν μόνο ένα από τα δύο πρωτότυπα άλμπουμ που η Swift ηχογράφησε και κυκλοφόρησε υπό συνθήκες καραντίνας το 2020 με τη βοήθεια των παραγωγών / συν-συγγραφέων Aaron Dessner και Jack Antonoff. Το αδελφικό άλμπουμ του «Folklore», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2020, ήταν το «Evermore», το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο και της έδωσε μια ακόμη υποψηφιότητα στον διαγωνισμό των  Grammys του 2022