Η 9χρονη κόρη της Beyonce, Blue Ivy, κερδίζει το πρώτο της Grammy Award

beyonce-brown-skin-girl
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η 9χρονη κόρη του Beyoncé και του Jay-Z, Blue Ivy Carter, έγινε νικήτρια Grammy το βράδυ της Κυριακής.

Η επιτυχία της Beyoncé, «Brown Skin Girl», από το «The Lion King: The Gift», κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μουσικό βίντεο στα Grammy Awards Premiere Ceremony.

Στο τραγούδι εμφανίζονται οι Blue Ivy, καθώς και οι καλλιτέχνες Wizkid και SAINt JHN.

Η Blue Ivy είναι ένα από τα ελάχιστα παιδιά που έχουν κερδίσει ποτέ Grammy. Μεταξύ αυτών έχει υπάρξει η Leah Peasall των The Peasall Sisters που ήταν μόλις 8 ετών όταν η ομάδα τους κέρδισε το βραβείο άλμπουμ της χρονιάς για το «O Brother, Where Art Thou?», το 2002. Η  LeAnn Rimes ήταν επίσης μόλις 14 ετών όταν κέρδισε το Grammy  για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη, το 1997.

Το μουσικό βίντεο για το «Brown Skin Girl» κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020, εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του οπτικού άλμπουμ της Beyoncé, «Black is King», στην Disney +.

Οι Beyoncé, Blue Ivy, Kelly Rowland, Lupita Nyong'o, Naomi Campbell και άλλοι εμφανίζονται στο βίντεο που σκηνοθετείται από την Jenn Nkiru. Την ημέρα της κυκλοφορίας του βίντεο, η Beyoncé μοιράστηκε ένα αποκλειστικό μήνυμα με το «Good Morning America» ​​σχετικά με αυτή τη δουλειά.

«Ήταν τόσο σημαντικό για μένα, στο «Brown Skin Girl» εκπροσωπούσαμε όλες τις διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ», είπε.

«Θέλαμε να απαθανατιστεί  κάθε χαρακτήρας σε ένα βασιλικό φως - η Jenn Nkiru ήρθε με τους Black debutantes», συνέχισε. «Ήταν σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί μαζί και όλοι γιορτάζουμε ο ένας τον άλλον».

Το τραγούδι κέρδισε επίσης το βραβείο για το καλύτερο ντουέτο, γκρουπ ή συνεργασία στα NAACP Image Awards τον Φεβρουάριο, καθώς και το βραβείο Ashford & Simpson Songwriter στα 2019 Soul Train Awards.