Βραβεία Grammy: Οι γυναίκες κυβερνούν μια νύχτα χωρίς σαφή πρωτοπόρο

hollywood-tx-megan-thee-stallion
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η δημοκρατία επέστρεψε σαφώς.

Η «Μεγαλύτερη Νύχτα της Μουσικής», όπως είναι τα γνωστά σε όλους Βραβεία Grammy, πραγματοποιήθηκε χωρίς εμπόδια την Κυριακή το βράδυ στις 14 Μαρτίου. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν οTrevor Noah και ο θεσμός των βραβείων πλαισιωνόταν από μια νέα ομάδα παραγωγών με επικεφαλή τον εκτελεστικό παραγωγό Ben Winston. Αν και υπήρχε προσδοκία για μια πιο καινοτόμα προσέγγιση στη βραδιά, ωστόσο, τα βραβεια δεν απογοήτευσαν.

Διαθέτοντας μια εσωτερική στρογγυλή εγκατάσταση, οι καλλιτέχνες μπορούσαν να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν ζωντανές εμφανίσεις, αυτή η βραδιά ήταν σαν όαση.

Στο τέλος της τελετής, πολλοί νικητές καλλιτέχνες επέστρεψαν σπίτι τους με ένα μεγάλο βραβείο, όπως οι Beyonce, HER, Billie Eilish και Meghan Thee Stallion. Αν και η  δημοκρατία επέστρεψε σαφώς, δεν υπήρχε σαφής πρωτοπόρος στο διαγωνισμό φέτος. Αυτό είναι ίσως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι «καταναλώνουν» τη μουσική κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Noah προσπάθησε να κρατήσει την θετική ενέργεια σε υψηλά επίπεδα και απέδειξε ότι είναι πολύ ικανός οικοδεσπότης μιας αμερικανικής παράστασης βραβείων διαρκείας 4 ωρών.

Στα βραβεία από την αρχή όλα αφορούσαν τις γυναίκες στη μουσική βιομηχανία, με την Megan Thee Stallion να παίρνει το πρώτο βραβείο της βραδιάς για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη, την Taylor Swift να σπάει ένα ρεκόρ κερδίζοντας το άλμπουμ της χρονιάς για τρίτη φορά στην καριέρα της και τη  Beyonce η οποία έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα Grammys που κέρδισε γυναίκα καλλιτέχνης όταν κέρδισε το 28ο βραβείο της για το «Black Parade».

Τέλος, το ρεκόρ του βραβείου της χρονιάς απονεμήθηκε από τον Ringo Starr στην Billie Eilish για το «Everything I Wanted», ως τη δεύτερη νίκη κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μετά από τη βράβευσή της για το καλύτερο τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε στα οπτικά μέσα για το θεματικό τραγούδι στο «No Time to Die».