Το Coachella Music Festival θα πραγματοποιηθεί το 2022

coachella
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Coachella Valley μετακινείται από τον Οκτώβριο του 2021 στον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με πηγές του Variety. Ακόμη αναμένεται ότι το υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ με θέμα «Stagecoach», που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο μετά τα δύο Σαββατοκύριακα του Coachella, θα μετακινηθεί επίσης.

Εάν οι φήμες αυτές  επιβεβαιωθούν και επίσημα, σηματοδοτείται η τέταρτη φορά που ανακοινώνονται ημερομηνίες για το Coachella, το οποίο πραγματοποιείται για δύο Σαββατοκύριακα στο Empire Polo Ground στο Indio, στην Καλιφόρνια.

Οι φήμες αναφέρουν ότι ο λόγος για την τελευταία αναβολή είναι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία COVID-19, παρόλο που πολλοί υποστηρικτές και εταιρείες ζωντανής ψυχαγωγίας σχεδιάζουν τουλάχιστον μια μερική επανάληψη περιοδείας στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Ωστόσο, το Coachella πουλά τακτικά τα εισιτήριά του 125.000 ημερησίως, με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν και  να συγκεντρώνονται σε μία τοποθεσία δημιουργώντας αμέτρητες δυνατότητες μετάδοσης ασθενειών.

SIPA/REX/Shutterstock / David Niviere

Ενώ οι ημερομηνίες του Οκτωβρίου είναι επτά μήνες μακρυά, οι προετοιμασίες για το φεστιβάλ θα ξεκινήσουν σύντομα και χωρίς περιοδείες καλλιτεχνών όπως συνηθίζεται. Η  περιοδεία «After Hours» του Weeknd είναι η πρώτη μεγάλη περιοδεία που θα πραγματοποιηθεί  τον επόμενο Ιανουάριο . Ωστόσο, οι προκλήσεις της πραγματοποίησης μιας εκδήλωσης στην κλίμακα του Coachella είναι πολύ πιο τρομακτικές.

Η αναδιάταξη της Coachella δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν άλλα φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο: Πολλές πολιτείες έχουν σημαντικά λιγότερο αυστηρά πρωτόκολλα COVID από την Καλιφόρνια και οι χώροι στο Τέξας και τη Φλόριντα έχουν ισχυρά προγράμματα συναυλιών για την άνοιξη. Πολλά φεστιβάλ σε ολόκληρη τη χώρα προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα με σχέδια για το φθινόπωρο, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας στο Variety .