Η Sharon Stone αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον ρόλο της στο «Basic Instinct» σε νέο βιβλίο

basic-instinct-sharon-stone
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Στο «The Beauty of Living Twice», είναι το νέο υπόμνημα της Sharon Stone. Η ηθοποιός ρίχνει μια ματιά στο Χόλιγουντ, την καριέρα της και τη διαβόητη σκηνή στο «Basic Instinct».

Αποκαλώντας τον εαυτό της «κανένας» στο Χόλιγουντ πριν από αυτήν την ταινία, εξηγεί πόσο σκληρά αγωνίστηκε για να πάρει το ρόλο.

«Το «Βασικό ένστικτο» ήταν η 18η ταινία μου», έγραψε η Stone. «Για χρόνια, έκανα μια σειρά από ταινίες που ήταν χάλια ... Ήμουν 32 ετών ... γερνώντας στην επιχείρηση του κινηματογράφου, δεν είχα πραγματικά μπει ακόμα στον κύκλο. Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα.»

Εξήγησε ότι ο μάνατζέρ της εκείνη την εποχή έπρεπε να εισέλθει στο γραφείο ενός σκηνοθέτη που εργαζόταν με τον σκηνοθέτη Paul Verhoeven και να του κλέψει το σενάριο. «Είχα ήδη κάνει το «Total Recall» με τον Paul, αλλά ο Michael Douglas δεν ήθελε να με δοκιμάσει», είπε. «Δεν ήμουν κανένας σε σύγκριση με αυτόν, και αυτή ήταν μια τόσο επικίνδυνα δύσκολη ταινία.»

Η Στόουν συνέχισε: «Τελικά, αφού πρόσφεραν τον ρόλο σε 12 άλλες ηθοποιούς που τις απέρριψαν, ο Μάικλ συμφώνησε να δοκιμάσει και μαζί μου.» Έτσι, το ζευγάρι έγιναν καλοί φίλοι. Έπρεπε να βρει την Catherine Tramell μέσα της για να παίξει τον χαρακτήρα της. Έπρεπε επίσης να βρει ειρήνη με αυτήν τη σκηνή, εκείνη στην οποία ο χαρακτήρας της σταυρώνει τα πόδια της κάνοντας τους αστυνομικούς να ιδρώνουν. «Έτσι ... επέλεξα να επιτρέψω αυτήν τη σκηνή να προβληθεί στην ταινία. Γιατί; Επειδή ήταν σωστό για την ταινία και για τον χαρακτήρα και επειδή, στην τελική, το έκανα», θυμάται. Η Στόουν πρόσθεσε, «Παρεμπιπτόντως, πιθανώς δεν θυμάστε, αλλά το όνομά μου δεν ήταν μαζί με του Μάικλ Ντάγκλας στην αφίσα.»

Η ταινία πραγματοποίησε τεράστια επιτυχία και ο χαρακτήρας της, της έδωσε το  πλεονέκτημα που χρειαζόταν για να μπει στη βιομηχανία που τελικά την αναγνώρισε.