Αποδομώντας το νέο άλμπουμ «Chemtrails Over the Country Club» της Lana Del Rey

apodomontas-to-neo-almpoum-chemtrails-over-the-country-club-tis-lana-del-rey
ΤΡΙΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Κάθε ένα από τα άλμπουμ της Lana Del Rey έχει ένα χαλαρό μουσικό θέμα, το noir-pop του «Born to Die», τις κινηματογραφικές επιρροές του «Honeymoon» και του «SoCal vibe», της δεκαετίας του '70 στο «Lust for Life».

Ωστόσο, το νέο της άλμπουμ «Chemtrails Over the Country Club», απομακρύνεται από τα πρότυπα της Lana Del Rey. Το άλμπουμ ξεκινά δυνατά, με το φαινομενικά αυτοβιογραφικό «White Dress», με το οποίο ρίχνει μια ματιά στα πρώτα της χρόνια και είναι γεμάτο με αναφορές στους Sun Ra, Kings of Leon και τους White Stripes, καθώς και ένα από τα αγαπημένα της θέματα, το καλοκαίρι, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση φαινομενικά υπονοεί έναν χαιρετισμό στη νεολαία.

Στη συνέχεια, ακολουθούν τα δυναμικότερα τραγούδια του άλμπουμ όπως το τραγούδι του τίτλου και το «Wild at Heart» που πιθανότατα έχουν τις καλύτερες μελωδίες. Στο σύνολο των κομματιών, παρά τον αργό ρυθμό που τα χαρακτηρίζει δεν μειώνεται ο πάντοτε ζωηρός στίχος της.

Το «Breaking Up Slowly», ένα ντουέτο με τη Nikki Lane, αναφέρει τους θρύλους της country, Tammy Wynette και George Jones, αν και ο ήχος του δεν θυμίζει ιδιαίτερα την country μουσική. Παρ’ όλα αυτά, στο σύνολο του άλμπουμ συναντάμε τα γνωστά θέματα που πλαισιώνουν τους στίχους της Lana, όπως η Καλιφόρνια και ο Ιησούς. 

Η Del Rey κυκλοφόρησε έξι άλμπουμ και πολλά single κομμάτια σε λιγότερο από εννέα χρόνια, προσθέτοντας περίπου εκατό τραγούδια στη μουσική της καριέρα. Το να κρατάς τα πράγματα φρέσκα για τον εαυτό σου, και για τους θαυμαστές σου, είναι μια διαρκής πρόκληση για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, και είναι κάτι που η Del Rey ακολουθεί με εντυπωσιακή συνέπεια.