Ο Daddy Yankee αναδείχθηκε καλύτερος συνθέτης της χρονιάς

daddy-yankee-sony-music-publishing-win-big-sta-brabeia-ascap-latin-music-awards Roberto Ferlo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Daddy Yankee ανακηρύχθηκε ο καλύτερος συνθέτης της χρονιάς για τρίτη χρονιά και η Sony Music Publishing κέρδισε τις περισσότερες διακρίσεις στα βραβεία Latin Music Awards ASCAP 2021 τη Δευτέρα το βράδυ.

Με τη βράβευση της Δευτέρας ο Daddy Yankee έσπασε το ρεκόρ των 42 βραβείων ASCAP Latin Music. Στο παρελθόν έχει κερδίσει το βραβείο Songwriter-Artist of the Year, το 2019 και το 2017.

Το τραγούδι της Χρονιάς των βραβείων ASCAP Latin Music Awards έλαβε το γνωστό σε όλους «Tusa», που γράφτηκε από τους Keityn και Juan Camilo Vargas Vásquez και σε παραγωγή Girl Power Publishing, JCV Music, KCMusic, Kobalt και Sony Music Publishing.

Το βραβείο Publisher of the Year απονεμήθηκε στη Sony Music Publishing για τα κορυφαία τραγούδια όπως τα «Tusa», «Caballero» και «La Santa». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια virtual προ-συναυλία με εμφανίσεις από τους νικητές Danny Ocean, Elena Rose και Vibarco. Τις ερχόμενες μέρες θα δημοσιευτούν και οι εμφανίσεις άλλων λατίνων σούπερ σταρ της μουσικής όπως οι Marc Anthony, Jhay Cortez, Farruko, Génesis 'Nesi' Rios, Nio Garcia, Tempo και άλλοι.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ASCAP και ο Πρόεδρος Paul Williams παρουσίασαν τη διάκριση των νικητών, λέγοντας: «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που τιμούμε τα εκπληκτικά επιτεύγματά του περασμένου έτους στα El Premio ASCAP - τα ετήσια βραβεία Latin Music Awards. Για άλλη μια φορά θα συναντηθούμε με πνεύμα και αλληλεγγύη.  Εκ μέρους της οικογένειας των ASCAP, θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές του τρέχοντος έτους για τα απίστευτα μουσικά τους επιτεύγματα.»

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν η κολομβιανή τραγουδίστρια, ράπερ και τραγουδοποιός Farina.