Παιδί Τραύμα: «Κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας κρύβει μια καθημερινή ιστορία που περιμένει να ειπωθεί»

eutuxia-blaxou Eftychia Vlachou
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Μια μικρή γνωριμία με το Παιδί Τραύμα, το συγκρότημα που «γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας», λίγο πριν από την επαναπροβολή της συναυλίας του από το Barrett, στο κέντρο της Αθήνας.

Το live των Παιδί Τραύμα θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 4/4/2021 21.30 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη σελίδα http://paiditrauma.gr/live/

Παιδί Τραύμα γιατί; 
Clickatlife γιατί; Μάλλον ένα λογοπαίγνιο που έμοιαζε ταιριαστό σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Το ξεκίνημα
Το Παιδί Τραύμα ξεκίνησε, μάλλον, σαν μονάδα και στην πορεία μετεξελίχθηκε σε μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται την ίδια ιδέα.

Επιρροές σε στίχο και μουσική
Ο στίχος είναι επηρεασμένος από απλά καθημερινά γεγονότα. Η μουσική μάλλον έχει αναφορές σε ένα εύρος μουσικών ειδών που περνάει από την δημοτική παράδοση, την αμερικανική soul των 80s, την ελληνική ροκ των 90s και τα ηλεκτρονικά beat loops των 00s.

Ελληνική γλώσσα
Για μας είναι μονόδρομος: τραγουδάμε στη γλώσσα που σκεφτόμαστε.

Όνειρα
Να παίξουμε ξανά μπροστά σε κόσμο.

Eπιτυχία
Καλύτερα ευτυχία: Να μπορούμε να εκφράζουμε με τραγούδια όσα αντιλαμβανόμαστε ως αλήθεια και να νιώθουμε ότι κι άλλοι άνθρωποι εκεί έξω ταυτίζονται με αυτό.

Eftychia Vlachou
Εγκλεισμός και δημιουργία
Καμιά φορά είναι έννοιες αντίθετες. Η δημιουργία βασίζεται πολύ στην αλληλεπίδραση. Ο εγκλεισμός φέρνει σταδιακά την παραίτηση και την απομόνωση. Η δημιουργία, για εμάς, βασίζεται στην επικοινωνία. Είναι στ’ αλήθεια δύσκολο, να δημιουργείς απομονωμένος όταν θες να μιλήσεις για το «μαζί».

Μετά την καραντίνα, τι;
Το θέμα είναι «κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τι;». Να αναλογιστούμε τι συμβαίνει, πώς και από ποιους αξιολογούνται η πανδημία, τα μέτρα και οι ατομικές μας ελευθερίες. Να προετοιμαστούμε και να υψώσουμε ανάστημα, γιατί ίσως να έρθουν πολλές ακόμα καραντίνες στο μέλλον, με άλλες μορφές, πιο ύπουλες. Και, φυσικά, να μην αναβάλλουμε για το «μετά την καραντίνα» όσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποφασιστικά.

Ταξίδι
Το ταξίδι μοιάζει με απελευθέρωση. Να ταξιδέψουμε και να συναντήσουμε κι άλλους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις.

Αθήνα
Μάλλον η πόλη που αγαπάμε να μισούμε. Κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας μοιάζει να κρύβει μια καθημερινή ιστορία που περιμένει να ειπωθεί.

Επόμενος στόχος
Περιοδεία, συναυλίες, καινούργιο υλικό. Είναι σαν να ξεκινήσαμε μόλις, με τραγούδια που ήδη έχουν τραγουδηθεί κι αυτό είναι τιμή και συγκίνηση.

Το Παιδί Τραύμα έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ, το «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» το 2018 και το «Θα καταστρέψω τον κόσμο» το 2020. Διαβάστε περισσότερα για το group