O Drummer των Alabama Shakes συνελήφθη λόγω των κατηγοριών κακοποίησης ανηλίκων

o-drummer-ton-alabama-shakes-sunelifthi-logo-ton-katigorion-kakopoiisis-anilikon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Steven William Johnson, ο ντράμερ της βραβευμένης με Grammy μπάντας Alabama Shakes, συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με το Associated Press , ο Johnson συνελήφθη στις 24 Μαρτίου αφού κατηγορήθηκε για κατηγορίες όπως «εσκεμμένα βασανιστήρια, σκόπιμη κακοποίηση και βάναυσο ξυλοδαρμό ή αλλιώς σκόπιμη κακοποίηση ενός παιδιού κάτω των 18 ετών».

Ο Johnson είναι επί του παρόντος υπό κράτηση και η  ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο είναι στις 7 Απριλίου.

Οι εκπρόσωποι της μπάντας των Alabama Shakes έχουν αποφύγει να προβούν σε δηλώσεις.

Τον Μάρτιο του 2020, ο Johnson ομολόγησε ότι είναι ένοχος για την παραβίαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας προς την πρώην σύζυγό του και έλαβε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή έναντι 24 μήνες δοκιμαστικής περιόδου.

Η μπάντα Alabama Shakes βρίσκεται σε παύση από το 2018, με τη βασική τραγουδίστρια Brittany Howard να επικεντρώνεται στη σόλο καριέρα της.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2009 και κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, «Boys & Girls» και «Sound & Color». Στα βραβεία Grammy 2013, η Alabama Shakes κέρδισε υποψηφιότητες για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και την καλύτερη ροκ ερμηνεία για το επιτυχημένο single του άλμπουμ, «Hold On». Μετά την κυκλοφορία του «Sound & Color» το 2015, η μπάντα πήρε τρία βραβεία Grammy για τις κατηγορίες ροκ τραγούδι, εναλλακτικό μουσικό άλμπουμ και ροκ ερμηνεία.

Η Howard κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο, «Jaime», το 2019, το οποίο κέρδισε πέντε υποψηφιότητες στα  Grammys 2021. Ακόμη, κέρδισε το βραβείο καλύτερου ροκ τραγουδιού για το single «Stay High»