Το Weeknd δωρίζει 1 εκατομμύριο $ για τις προσπάθειες ανακούφισης στην Αιθιοπία

to-weeknd-dorizei-1-ekatommurio--gia-tis-prospatheies-anakoufisis-stin-aithiopia-gia-tis-prospatheies-anakoufisis-stin-aithiopia
ΤΡΙΤΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ο Weeknd δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης της Αιθιοπίας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης στην στην περιοχή Αντίς Αμπέμπα και της περιοχής Tigray.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ατόμων και τον εκτοπισμό περισσότερων από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το NPR . Τον περασμένο μήνα, οι New York Times έλαβαν μια εσωτερική έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που ανέφερε ότι οι Αιθίοπες αξιωματούχοι «οδηγούν μια συστηματική εκστρατεία εθνοκάθαρσης» στην περιοχή Tigray.

Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε τη δωρεά του μέσω Instagram την Κυριακή το πρωί και ενθάρρυνε και άλλους να τον ακολουθήσουν. «Η καρδιά μου σπάει για τον λαό της Αιθιοπίας, καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους, δολοφονούνται χωρίς νόημα και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από φόβο και καταστροφή», έγραψε ο Weeknd. «Θα δωρίσω 1 εκατομμύριο δολάρια για να παράσχω 2 εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών και θα ενθαρρύνω όσους μπορούν να δώσουν με τη σειρά τους.

Και οι δύο γονείς του The Weeknd μετανάστευσαν στον Καναδά από την Αιθιοπία και ο ίδιος μεγάλωσε μιλώντας Amharic, την επίσημη γλώσσα της Αιθιοπίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Weeknd βοήθησε με ανθρωπιστικό σκοπό. Τον Ιούνιο του 2020, δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση του COVID-19 , έδωσε 500.000 δολάρια στη MusiCares και τους πρώτους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του Scarborough Health Network στην πόλη του. 

Τον ίδιο μήνα, έδωσε άλλα 500.000 $ στο Black Lives Matter, National Bailout και το στρατόπεδο Know Your Rights, του Colin Kaepernick. Τον Αύγουστο του 2020, ο Weeknd έδωσε επίσης 300.000 $ στην Παγκόσμια Βοήθεια για τον Λίβανο για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από την έκρηξη της Βηρυτού.