Ο DMX τιμάται από τη μουσική βιομηχανία ως «Ο θρύλος του θα ζήσει για πάντα»

o-dmx-timatai-apo-ti-mousiki-biomixania-o-thrulos-tou-tha-zisei-gia-panta
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Μετά τον θάνατο του ράπερ DMX την Παρασκευή το πρωί, συνάδελφοι μουσικοί, θαυμαστές και επαγγελματίες του κλάδου στράφηκαν στα κοινωνικά μέσα για να αποδώσουν φόρο τιμής στην καριέρα του.

Η αμερικάνικη δισκογραφική Def Jam Recordings, που συνεργάστηκε τελευταία με τον DMX στο άλμπουμ του «Grand Champ» το 2003, κυκλοφόρησε μια δήλωση προς τιμήν του αείμνηστου ράπερ.

«Οι Def Jam Recordings και η εκτεταμένη οικογένεια καλλιτεχνών, στελεχών και υπαλλήλων του Def Jam λυπάται βαθιά για την απώλεια του αδελφού μας Earl 'DMX' Simmons», δήλωσε η δισκογραφική εταιρεία. «Ο DMX ήταν ένας λαμπρός καλλιτέχνης και αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το μήνυμα του θριάμβου για τον αγώνα, η αναζήτησή του για το φως από το σκοτάδι, η αναζήτηση της αλήθειας και της χάρης μας έφερε πιο κοντά στην ανθρωπότητά μας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του και όλους εκείνους που τον αγαπούσαν και τον άγγιξαν. Ο DMX δεν ήταν τίποτα λιγότερο από έναν γίγαντα. Ο θρύλος του θα ζήσει για πάντα».

Ο Lyor Cohen, επικεφαλής της μουσικής για το YouTube και ο πρώην επικεφαλής του Def Jam, δήλωσε ότι ο ράπερ ήταν «ένας υπέροχος, φροντισμένος πατέρας και ένας ευαίσθητος, στοχαστικός άνθρωπος».

«Δυστυχώς, ο Dark Man X βασανίστηκε και αγωνίστηκε να βρει το φως», είπε ο Cohen. «Ο DMX μου έδωσε την έμπνευση να συνεχίσω στο Def Jam όταν η ραπ έγινε μαλακή και ανόητη».

Η Missy Elliott μίλησε για την κληρονομιά του DMX την Παρασκευή το πρωί και έγραψε στο tweet: «Ακόμα κι αν έδωσες μάχες, άγγιξες τόσους πολλούς με τη μουσική σου και όταν προσευχόσουν, το ένιωθαν πολλοί άνθρωποι. Η είδηση αυτή είναι πολύ σκληρή για την οικογένεια της Hip Hop αλλά ο θρύλος και η κληρονομιά σου θα ζήσουν για πάντα».