Τα 50ά γενέθλια της Selena Quintanilla: Πώς η Tejano star επηρεάζει ακόμη τη μουσική βιομηχανία

selena-quintanilla
ΤΡΙΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Καθώς οι οπαδοί της Selena Quintanilla θυμούνται το μουσικό αστέρι της Tejano για τα 50α γενέθλιά της, τα αφιερώματα και οι δημοσιεύσεις έχουν πλημμυρίσει τα κοινωνικά μέσα, κάνοντας το hashtag # Selena50, τάση τις τελευταίες ημέρες.

Έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε που η Quintanilla πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 31 Μαρτίου 1995, αλλά η κληρονομιά της πρώην καλλιτέχνη ζει επηρεάζοντας τόσο τη μόδα, τις συλλογές μακιγιάζ και όσο και τη μουσική των ισπανόφωνων τραγουδιστών που ακολουθούν τα βήματά της.

Το Quintanilla αποτέλεσε πηγή υπερηφάνειας για το Μεξικό και την Αμερική, καθώς ήταν μία από τους πρώτους καλλιτέχνες που πήραν το ρίσκο να ενώσουν ήχους της cumbia με πιο rock ύφος. Αυτές οι μουσικές συγχωνεύσεις έγιναν από την μπάντα της με το όνομα «Los Dinos», που αποτελείται από τον αδελφό και την αδερφή της, και είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μερικών από τα πιό δημοφιλή τραγούδια της, μεταξύ των οποίων: «Bidi Bidi Bom Bom», «Como la Flor» και «Amor Prohibido».

Ενώ η Selena Quintanilla είχε επηρεαστεί από τη Madonna, την Paula Abdul, τη Gloria Estefan και τη Donna Summer, καλλιτέχνες όπως η Beyonce, η αείμνηστη Whitney Houston, η Katy Perry και, φυσικά, η Jennifer Lopez, είναι μεταξύ των πολλών που έχουν αναφέρει τον θαυμασμό για την τραγουδίστρια Selena. Και σήμερα, με τη δημοτικότητα της λατινικής μουσικής να εκρήγνυται παγκοσμίως, πολλοί γνέφουν ή ενσωματώνουν της μελωδίες της για να φτιάξουν δικούς τους ήχους.

Με αφορμή τα 50ά γενέθλια της αείμνηστης τραγουδίστριας πολλοί καλλιτέχνες έσπευσαν να κάνουν δημοσιεύσεις  εξυμνώντας το ταλέντο και τη μοναδικότητά της . μερικοί από αυτούς ήταν η Karol G, η  Selena Gomez, η  Becky G και πολλοί άλλοι.