Ο Weeknd αφήνει υπονοούμενα για επερχόμενο album

o-weeknd-afinei-uponooumena-gia-eperxomeno-album-the-dawn-is-coming
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο Weeknd υπαινίχθηκε σε συνέντευξή του ότι θα υπάρξει συνέχεια του άλμπουμ του 2020, «After Hours» λέγοντας: «Αν ο τελευταίος δίσκος είναι οι τελευταίες ώρες της νύχτας, τότε έρχεται η αυγή».

Ο Weeknd ήταν πάντα ένας μόνιμα παραγωγικός μουσικός και δημοσίευσε μια μεγάλη σειρά βίντεο, remix και εμφανίσεων μετά από την κυκλοφορία του «After Hours», συμπεριλαμβανομένων ντουέτων με τους Rosalia, Lil Uzi Vert, Sabrina Claudio, Calvin Harris, Juice WRLD, Doja Cat, Maluma, Kenny G, αλλά και με την Ariana Grande στο «Save Your Tears» που έκανε το «After Hours» το δεύτερο άλμπουμ στην ιστορία που έφερε το Νο. 1 single στο Billboard Hot 100 για τρία συνεχόμενα χρόνια.

 Όταν το Variety μίλησε μαζί του λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, είπε ότι η καραντίνα δεν είχε αλλάξει δραματικά την καθημερινή του ρουτίνα, γιατί συνήθως είναι μέσα και εργάζεται ούτως ή άλλως στο «μικρό σπίτι της καραντίνας», όπως χαρακτηρίζει το σπίτι του στο Λος Άντζελες. 

Κάθε άλμπουμ του έχει αντιπροσωπεύσει μια δραματική αλλαγή συγκριτικά με αυτό που κάθε φορά προηγείται, και όπως είπε στο Rolling Stone το περασμένο φθινόπωρο, το επόμενο πιθανότατα δεν θα αποτελεί εξαίρεση. «Ίσως να έχω ένα άλλο άλμπουμ έτοιμο να κυκλοφορήσει όταν τελειώσει αυτή η καραντίνα», είπε. «Νιώθω ένοχος που θέλω να ξεπεράσω το τελευταίο μου άλμπουμ, αλλά ποτέ δεν λέω "Πρέπει να κάνω τον ίδιο τύπο τραγουδιού". Είμαι τόσο χαρούμενος που δεν είμαι έτσι. Η παλέτα μου είναι τόσο μεγάλη».

Έχει επίσης την τάση να φέρνει ς νέους συνεργάτες σε κάθε άλμπουμ, και έχει επίσης συνεργαστεί με τον πρωτοπόρο μουσικό Oneohtrix Point Never, ο οποίος ήρθε προς το τέλος της ολοκλήρωσης τού «After Hours» και έχει εκτελέσει και ηχογραφήσει μαζί του τακτικά τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το After Hours είναι ένα σκοτεινό άλμπουμ - το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε μερικά από τα βίντεό του, τα οποία ουσιαστικά συνθέτουν μια ταινία τρόμου -. Η δήλωσή του ότι «η αυγή έρχεται» φυσικά σημαίνει ότι τουλάχιστον το  θέμα των τραγουδιών θα είναι πιο φωτεινό και θα μπορούσε να του δώσει ένα επόμενο κεφάλαιο για την αφήγηση του «After Hours», που θα μπορούσε να επεκταθεί κατά τη διάρκεια της περιοδείας η οποία έχει πλέον αναβληθεί δύο φορές λόγω της πανδημίας.

Επίσης, πιθανώς δεν είναι τυχαίο ότι η αυγή ήταν μια αγαπημένη μεταφορά της μεγαλύτερης επιρροής του Weeknd, του Prince. Αναφέρεται σε δεκάδες τραγούδια του, με τη γνωστή φράση «May U live 2 see the faawn», η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά την εποχή του «Purple Rain» και εμφανίστηκε ξανά πολλές φορές τις επόμενες δεκαετίες.

Ένα φωτεινότερο άλμπουμ εμπνευσμένο από τον Prince έρχεται να διασκορπίσει τους δαίμονες του «After Hours»; Πάντως φαντάζει σαν την έναρξη της επόμενης δεκαετίας του Weeknd.