Η Taylor Swift η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία με τα περισσότερα βραβεία για Άλμπουμ της Χρονιάς

i-taylor-swift-kanei-istoria-me-ti-niki-tou-brabeiou-brits-global-icon
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2021

Η 31χρονη τραγουδίστρια πρόκειται να λάβει το βραβείο Global Icon στα Brit Awards για το 2021, καθιστώντας τη νίκη της ως η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο.

Το βραβείο Global Icon είναι «η υψηλότερη διάκριση που έχει δοθεί και προορίζεται για πραγματικά εξαιρετικούς καλλιτέχνες» και η Swift θα είναι ο τέταρτος παραλήπτης μετά τους Elton John (2014), David Bowie (2016) και Robbie Williams (2017).

Στην ανακοίνωσή τους τα BRITs δήλωσαν ότι η Swift αναγνωρίζεται για "τον τεράστιο αντίκτυπό της στη μουσική σε όλο τον κόσμο και το απίστευτο ρεπερτόριο και τα επιτεύγματά της μέχρι σήμερα".

Η δημοφιλής καλλιτέχνης είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο καλύτερης International Female Solo Artist και συνολικά στην καριέρα της έχει υπάρξει υποψήφια για 171 βραβεία, εκ των οποίων έχει κερδίσει τα 151. Μεταξύ άλλων έχει υπάρξει υποψήφια για 29 Grammy, κερδίζοντας τα 11 και είναι η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κέρδισε το βραβείο Grammy για Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς.

Το 2009 το Fearless κέρδισε το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς κάνοντας την Swift τη νεότερη τραγουδίστρια στην ιστορία των βραβείων που κέρδισε το βραβείο της κατηγορίας αυτής, ενώ το 2010, έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που κέρδισε Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς. Με τη νίκη της στα Μουσικά Βραβεία του 2021 έγινε η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία με τα περισσότερα βραβεία για Άλμπουμ της Χρονιάς, κατέχοντας τρία βραβεία αυτής της κατηγορίας.