Η Meghan Markle για το πώς η πανδημία επηρέασε δυσανάλογα τις έγχρωμες γυναίκες

i-meghan-markle-suzita-gia-to-pos-i-pandimia-epirease-dusanaloga-tis-egxromes-gunaikes-sto-vax-live-pandimia-epirease-dusanaloga-tis-egxromes-gunaikes-sto-vax-live
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2021

Η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησε επίσης για την αγέννητη κόρη της σε ένα βίντεο που βιντεοσκόπησε για την εκδήλωση.

Η Meghan Markle δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το Global Citizen's Vax Live: The Concert To Reunite The World αυτοπροσώπως, αλλά βεβαιώθηκε ότι η φωνή της ακούστηκε στην εκδήλωση.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ προεδρεύουν της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε για να ευαισθητοποιήσει το εμβόλιο COVID-19 και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Ενώ ο πρίγκιπας Χάρι παρακολούθησε την εκδήλωση αυτοπροσώπως, η Meghan, η οποία αυτή την περίοδο είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη με το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ωστόσο, η παρουσία της ήταν αισθητή στο Vax Live, καθώς βιντεοδκόπησε ένα βίντεο στέλνοντας  μήνυμα για την περίσταση.

Η Meghan φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα- πουκάμισο, καθόταν σε έναν υπέροχο κήπο, πιθανώς στο σπίτι ή κοντά στο σπίτι  στο Montecito της Καλιφόρνια. 

Στη σύντομη ομιλία της, η Meghan συζήτησε τη διαφορά του φύλου και την πανδημία, πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως οι γυναίκες –και ειδικά οι έγχρωμες γυναίκες θα επηρεαστούν δυσανάλογα από την πανδημία, λέγοντας:

«Ο τελευταίος χρόνος έχει καθοριστεί από κοινότητες που συναντώνται ακούραστα και ηρωικά για να αντιμετωπίσουν τον COVID-19. Και έχουμε συγκεντρωθεί απόψε επειδή ο δρόμος μπροστά γίνεται πιο φωτεινός. Στο πλαίσιο της εκστρατείας του VAX LIVE, ο σύζυγός μου και εγώ πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο η ανάκαμψή μας να δίνει προτεραιότητα στην υγεία, την ασφάλεια και την επιτυχία όλων, και ιδιαίτερα των γυναικών που έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από αυτήν την πανδημία. Γυναίκες, και ειδικά έγχρωμες γυναίκες, έχουν δει μια γενιά να εξαφανίζεται από το οικονομικό κέρδος. Από την έναρξη της πανδημίας, σχεδόν 5,5 εκατομμύρια γυναίκες έχασαν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ και 47 εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να καταλήξουν σε ακραία φτώχεια.

Ο σύζυγός μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που σύντομα καλωσορίζουμε μια κόρη. Είναι ένα αίσθημα χαράς που μοιραζόμαστε με εκατομμύρια άλλες οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Όταν τη σκεφτόμαστε, σκεφτόμαστε όλες τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο που πρέπει να έχουν την ικανότητα και την υποστήριξη να μας οδηγήσουν μπροστά»