Οι νικητές της Eurovision Maneskin μιλούν για τα μελλοντικά τους σχέδια και τις κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών

oi-italoi-nikites-tis-eurovision-maneskin-miloun-gia-ta-mellontika-tous-sxedia-kai-tis-pseutikes-katigories-gia-xrisi-narkotikon
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2021

Οι Ιταλοί νικητές της Eurovision, Måneskin, μίλησαν στο NME σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι παίρνουν ναρκωτικά στα παρασκήνια, καθώς και για το όραμα και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Το ροκ συγκρότημα αναδείχθηκε νικηφόρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε με το τραγούδι τους «Zitti E Buoni», έχοντας εξασφαλίσει εκπληκτική υποστήριξη από την ψηφοφορία τοι κοινού.

Ωστόσο, το συγκρότημα σύντομα αντιμετώπισε τις κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Damiano David, κατηγορήθηκε από μερικούς θεατές ότι έκανε χρήση κοκαΐνης ενώ βρισκόταν στο πράσινο δωμάτιο. Ο Damiano David αφού αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, σύντομα υποβλήθηκε εθελοντικά σε εξετάσεις.

«Για εμάς, αυτό δεν ήταν καθόλου πρόβλημα», δήλωσε η μπασίστας Victoria De Angelis στο NME. «Γνωρίζαμε ότι ήταν ανοησίες. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο στην τηλεόραση με 180 εκατομμύρια ανθρώπους να μας παρακολουθούν. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ κοκαΐνη ή άλλα ναρκωτικά, οπότε αμέσως είπαμε: «Απλά εξετάστε μας γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και δεν θέλουμε οι άνθρωποι να μιλούν για ανόητα πράγματα όπως αυτό και όχι για τη μουσική μας».

«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι με τη νίκη μας, οπότε θέλαμε να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου σε εμάς και όχι σε κάτι τέτοιο.»

Ο Damiano David μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας είπε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι χρειάζονταν το rock 'n' roll! Αστειεύομαι, πραγματικά δεν γνωρίζουμε την πραγματική αιτία του, αλλά είμαστε απλά χαρούμενοι που οι άνθρωποι κατάλαβαν, την ταυτότητά και την έντασή μας.»

Οι στίχοι του τραγουδιού ασχολούνται με θέματα όπως οι «προκαταλήψεις» και η «εξεύρεση της λύτρωσης», ιδέες που βρίσκονται στον πυρήνα του συγροτήματος Måneskin και του συνολικού μηνύματός που θέλουν να περάσουν στον κόσμο.

«Μιλάμε για το να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι σωστό χωρίς να νοιάζεσαι για τα σχόλια των άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο De Angelis. «Το έχουμε βιώσει πολύ. Στην Ιταλία, η ροκ μουσική δεν είναι τόσο δημοφιλής. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική μας έλεγαν, «με κανέναν τρόπο, δεν μπορείτε να φτιάξετε τέτοια μουσική και δεν θα σας οδηγήσει πουθενά». Παρ’ όλα αυτά ήμασταν σίγουροι για το τι κάναμε και πιστεύαμε σε αυτό, οπότε συνεχίσαμε να το κάνουμε. Αντλούμε πολύ έμπνευση από μπάντες όπως οι Arctic Monkeys, IDLES, Slaves, Royal Blood, Franz Ferdinand. Οπότε, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι όταν οι  Royal Blood και ο Franz Ferdinand μας συνεχάρησαν. Πραγματικά δεν το πιστεύαμε.»