Η Lady Gaga υπέφερε από ψυχωτική διαταραχή αφού έμεινε έγκυος από τον βιαστή της σε ηλικία 19 ετών

i-lady-gaga-apokaluptei-oti-upefere-apo-ena-psuxotiki-diataraxi-afou-emeine-egkuos-apo-ton-biasti-tis-se-ilikia-19-eton
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Lady Gaga χαρακτηριζόταν από την ειλικρίνειά της, ειδικά όσον αφορά την ψυχική υγεία.

Στη νέα σειρά του Apple TV + «Me You Can't See», η Lady Gaga ανοίγεται για τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη και το ταξίδι της ψυχικής της υγείας.

«Βρέθηκα αντιμέτωπη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με τον εαυτό μου, με τον οποίο εξακολουθώ να δουλεύω και προσπαθώ να σιγουρευτώ ότι θα ξεπεράσω αυτήν την εμπειρία αντί να την κλειδώνω μέσα μου και να προσπαθώ να την καλύπτω», είπε η Gaga στην κάμερα κατά τη διάρκεια του 1ου επεισοδίου.

Μίλησε ειλικρινά για τις εμπειρίες της με τον βιασμό και την κακοποίηση. Ενώ εργαζόταν με έναν παραγωγό όταν ήταν 19 ετών, της είπε να βγάλει όλα της τα ρούχα. Όταν αρνήθηκε, ο παραγωγός απείλησε να «κάψει» όλη τη μουσική της. «Δεν σταμάτησε να με ρωτά και μετά απλώς πάγωσα και απλά…», είπε με δάκρυα. Η Gaga αρνήθηκε να ονοματήσει τον παραγωγό λέγοντας: «Δεν θέλω ποτέ να ξανασυναντήσω αυτό το άτομο».

Η Gaga υπέστη κακοποίηση για χρόνια, καταλήγοντας ακόμη και σε νοσοκομείο, όπου θυμάται το σώμα της να αισθάνεται πόνο παντού και να μουδιάζει. Έκανε εμετο για εβδομάδες. «Συνειδητοποίησα ότι ήταν ο ίδιος πόνος που ένιωσα όταν το άτομο που με βίασε με άφησε έγκυο στη γωνία του σπιτιού των γονιών μου. Ήμουν κλειδωμένη σε ένα στούντιο για μήνες», αποκάλυψε.

«Είχα συνεχή ψυχωτική διαταραχή. Και για δύο χρόνια, δεν ήμουν το ίδιο κορίτσι», πρόσθεσε. Η τραγουδίστρια λέει ότι κάθε φορά που αισθάνεται πόνο, θυμάται τον πόνο που ένιωθε όταν κακοποιήθηκε. Αυτό την ώθησε να ζητήσει τη συμβουλή και την βοήθεια των γιατρών, παρόλο που δεν μπορούσαν ποτέ να βρουν κάτι προβληματικό στο σώμα της. Η Gaga λέει ότι προσπάθησε να σιωπήσει τις αρνητικές σκέψεις στο μυαλό της φωνάζοντας, ρίχνοντας τον εαυτό της στον τοίχο, αλλά όλα αυτά την έκαναν να αισθάνεται χειρότερα. «Πάντα λέω στους ανθρώπους, Μίλα σε κάποιον», είπε για τον τρόπο που έμαθε να θεραπεύεται.

Το «Me You Can't See» είναι ένα ντοκιμαντέρ που αποτελείται από πέντε μέρη και αναφέρεται στην κρίση της ψυχικής υγείας. Την παραγωγή του έχει αναλάβει η Oprah Winfrey και ο Prince Harry. Εκτός από την ιστορία της Gaga, τα ντοκιμαντέρ περιγράφουν επίσης τα ταξίδια ψυχικής υγείας του Πρίγκιπα Harry, της Oprah και άλλων ατόμων από όλο τον κόσμο.

Το Me You Can't See είναι διαθέσιμο για ροή στο Apple TV + τώρα.