Ο Ricky Martin θυμάται πόσο «εκπληκτικά» ένιωσε όταν παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του

o-ricky-martin-thumatai-pos-eniothe-otan-den-itan-etoimos-na-paradextei-oti-itan-omofulofilos-poso-ekpliktika-eniose-otan-to-ekane
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Αυτόν τον καιρό, ο Ricky Martin μεγαλώνει ευτυχισμένος τέσσερα παιδιά με τον σύζυγό του, Jwan Yosef, αλλά εξομολογήθηκε ότι για να φτάσουν σε αυτήν τη στιγμή στη ζωή τους, πέρασαν ένα μακρύ ταξίδι αυτοανακάλυψης.

«Είμαι ομοφυλόφιλος; Είμαι αμφιφυλόφιλος; Είμαι μπερδεμένος; Τι είμαι;» Ο 49χρονος Martin θυμάται τις προηγούμενες σκέψεις του σε μια νέα συνέντευξη με το People για το δεύτερο ετήσιο τεύχος Pride του περιοδικού.

«Η σεξουαλικότητα είναι ένα περίπλοκο πράγμα. Δεν είναι ασπρόμαυρο. Είναι γεμάτο με χρώματα», συνέχισε ο τραγουδιστής του «Livin 'La Vida Loca». «Όταν είχα σχέση με γυναίκες, ήμουν ερωτευμένος με τις γυναίκες. Αισθάνόμουν σωστά, ένιωθα όμορφα. Δεν μπορείς να υποκριθείς τη χημεία, η χημεία ήταν εκεί μαζί τους. Δεν παραπλανούσα κανέναν».

Ο Martin έβγαινε με «πολλές γυναίκες», συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου και τηλεοπτικής παρουσιάστριας, Rebecca de Alba, ακόμη και όταν ο Τύπος έκανε εικασίες για τη σεξουαλικότητά του, είπε. Έβγαινε και με άντρες και με γυναίκες. Το 2000, όταν ήταν 29 ετών, ρωτήθηκε από την Barbara Walters στην εθνική τηλεόραση εάν ήταν γκέι.

«Θα μπορούσες να σταματήσεις αυτές τις φήμες», του είπε η Walters εκείνη τη στιγμή. «Θα μπορούσες να πεις,«Ναι, είμαι γκέι ή όχι, δεν είμαι». Ο Martin απάντησε στην Walters, «Απλώς δεν νιώθω ότι πρέπει να το κάνω». Αναφερόμενος σε εκείνη τη στιγμή είπε ότι ένιωσε ότι βιάζουν τη προσωπική του ζωή, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήταν έτοιμος να το παραδεχτεί.

Η Walters έκτοτε εξέφρασε τη λύπη της που πίεσε τον Martin να απαντήσει στην ερώτησή της. Το 2010 είπε στο Toronto Star ότι ένιωθε ότι ήταν «μια ακατάλληλη ερώτηση».

Ο Martin ανακοίνωσε επίσημα μέσω δήλωσής του στον ιστότοπό του το 2010, γράφοντας: «Είμαι περήφανος που λέω ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Είμαι πολύ ευλογημένος που είμαι αυτό που είμαι».

Ο δύο φορές νικητής του Grammy πρόσθεσε ότι «αυτά τα χρόνια στη σιωπή και τον στοχασμό με έκαναν πιο δυνατό και μου θύμισαν ότι η αποδοχή πρέπει να έρθει από μέσα και ότι αυτό το είδος αλήθειας μου δίνει τη δύναμη να κατακτήσω συναισθήματα που δεν ήξερα ότι υπήρχαν».

Ο Μάρτιν δήλωσε ότι, «ένιωσε απίστευτα» όταν τελικά μοιράστηκε με τον κόσμο ότι ήταν γκέι, αλλά αναγνωρίζει ότι ο καθένας το κάνει στον δικό του χρόνο και όταν ο ίδιος αισθάνεται άνετα.

«Δεν μπορείτε να αναγκάσετε κάποιον να το παραδεχτεί», είπε. «Αλλά αν έχεις ένα αυγό και το ανοίξεις από έξω, βγαίνει μόνο ο θάνατος. Αλλά αν το αυγό ανοίξει από μέσα, τότε βγαίνει η ζωή».

Το νέο άλμπουμ του Ricky, με τίτλο «Play», έρχεται σύντομα, με το πρώτο single να κυκλοφορεί στις 10 Ιουνίου, ενώ το φθινόπωρο θα περιοδεύσει με τον Enrique Iglesias.