Οι Rolling Stones συμμετέχουν στην καμπάνια #BrokenRecord

oi-rolling-stones-summetexoun-stin-kampania-brokenrecord
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Άλλα ονόματα που έχουν συμμετάσχει στην καμπάνια του #BrokenRecord είναι αυτά των Jarvis Cocker, Tom Jones και Emeli Sandé.

Οι Rolling Stones παίρνουν μέρος στην εκστρατεία #BrokenRecord του Tom Gray, η οποία ζητά καλύτερα έσοδα από τα streaming των καλλιτεχνών.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε, περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες - συμπεριλαμβανομένων των Paul McCartney, Kate Bush, Damon Albarn, Chris Martin, Noel Gallagher και  Wolf Alice - υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Boris Johnson ζητώντας του να τους βοηθήσει στη μεταρρύθμιση των οικονομικών εσόδων από τα streaming.

H πρώτη επιστολή που πήγε στον Johnson έλαβε μια «ενδιαφέρουσα αλλά μη δεσμευτική απάντηση» από έναν κατώτερο υπουργό του τμήματος επιχειρήσεων.

Η εκστρατεία έχει τώρα στρατολογήσει τη βοήθεια των Stones, Tom Jones, Barry Gibb των Bee Gees, Emeli Sandé, Alison Goldfrapp και Pulp 's Jarvis Cocker, καθώς και τον Joe Strummer, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν να αλλάξουν τη γνώμη του Johnson.

Η προσθήκη των νέων υπογραφόντων σημαίνει ότι τέσσερις από τους οκτώ ερμηνευτές που επέλεξε ο Johnson για τους Desert Island Discs το 2005 τον παροτρύνουν να αναλάβει δράση: μέλη των Beatles, των Rolling Stones και των Clash, καθώς και ο Van Morrison.

«Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πλατφόρμες ροής, οι δισκογραφικές εταιρείες και άλλοι γίγαντες του Διαδικτύου έχουν εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες και δημιουργούς χωρίς να τους ανταμείψουν δίκαια», αναφέρει η επιστολή που θα σταλεί στην Downing Street. «Πρέπει να επαναφέρουμε την αξία της μουσικής εκεί που ανήκει, στα χέρια των δημιουργών μουσικής. Αντιμετωπίζοντας αυτά τα προβλήματα, θα κάνουμε το Ηνωμένο Βασίλειο το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να είναι κανείς μουσικός, παραγωγός ή τραγουδοποιός, να επιτρέψουμε στα στούντιο ηχογράφησης και στη σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτυχθούν για άλλη μια φορά, να ενισχύσουμε τον παγκόσμιο κορυφαίο πολιτιστικό τομέα μας, επιτρέποντας στην αγορά ηχογραφημένης μουσικής να ακμάσει για ακροατές και δημιουργούς και να ανακαλύψει μια νέα γενιά ταλέντων. Σας παροτρύνουμε να προωθήσετε αυτές τις προτάσεις και να διασφαλίσετε ότι η μουσική βιομηχανία είναι μέρος της ατζέντας σας, καθώς ξεκινάμε την οικονομική ανάκαμψη μετά τον Covid».

Η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται μετά από πρόσφατη κυβερνητική έρευνα. Διευθύνεται από το Τμήμα Πολιτιστικών Μέσων και Αθλητισμού από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, την έρευνα του Κοινοβουλίου για τα Οικονομικά των Μουσικών Ροών, συνεδριάζοντας επτά φορές, με εκπροσώπους του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια των διαφόρων ακροάσεων, οι καλλιτέχνες είπαν στους βουλευτές ότι οι χαμηλές πληρωμές «απειλούν το μέλλον της μουσικής» διαμαρτυρόμενοι ότι αντιμετώπισαν έντονο ανταγωνισμό από κλασσικούς καλλιτέχνες λόγω των αλγόριθμων.