Ο καλύτερος φίλος της Amy Winehouse μιλάει για τον θάνατο της τραγουδίστριας

o-kaluteros-filos-tis-amy-winehouse-milaei-gia-ton-thanato-tis-tragoudistrias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ο Tyler James γνώριζε την Amy Winehouse από την ηλικία των 13 ετών και μοιραζόταν το σπίτι της μαζί του, στο Camden του Λονδίνου.

Ο καλύτερος φίλος της Amy Winehouse μιλάει για πρώτη φορά για τον τραγικό θάνατο της τραγουδίστριας.

«Μου είχαν τελειώσει oι ιδέες», λέει ο 39χρονος Tyler James, σχετικά με τους αγώνες του να βοηθήσει την τραγουδίστρια του Back to Black να ξεπεράσει τον εθισμό της στο αλκοόλ και τη μακροχρόνια βουλιμία στο σπίτι που μοιράστηκαν στο Camden του Λονδίνου. 

Μιλώντας στους Times για τη δημοσίευση του νέου του βιβλίου «My Amy: The Life We Shared», ο James, ο οποίος είναι επίσης τραγουδιστής, αποκαλύπτει ότι έφυγε από το σπίτι δύο ημέρες πριν από τον θάνατο της Winehouse μετά από έναν τσακωμό μαζί της, με την ελπίδα ότι θα συγκλόνιζε την τραγουδίστρια για να περιορίσει το αλκοόλ.

Την επόμενη μέρα άφησε ένα μήνυμα στο κινητό του, λέγοντας: «Είσαι εντάξει αγάπη μου; Γύρνα σπίτι, σε παρακαλώ». Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι επέστρεψε για να βρει ένα ασθενοφόρο σταθμευμένο έξω από το κτίριο και ένα παραϊατρικό στον διάδρομο. Στον πρώτο όροφο, η Winehouse ήταν νεκρή στο δωμάτιό της. Ένας ιατροδικαστής επιβεβαίωσε αργότερα την αιτία θανάτου ως τοξικότητα στο αλκοόλ. Ήταν μόλις 27 ετών.

«Η Amy ήταν ο κόσμος μου», αναφέρει ο James, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τη Winehouse στην ηλικία των 13 ετών, λέει στο The Times. «Δεν είχα ποτέ ξανά αυτή τη σχέση με κάποιον και ποτέ δεν θα το έκανα. Την αγαπούσα. Ήμουν σε μια αποστολή. Είχα μια δουλειά. Να την κάνω καλά».

«Θέλω οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν πόσο σκληρά είχε εργαστεί για να βγει από τον κόσμο των ναρκωτικών και πόσο κοντά ήταν να εγκαταλείψει το αλκοόλ για τα καλά, πόσο κοντά ήταν στο να είναι υγιής», συνεχίζει.

«Η Amy ήταν ένα κορίτσι που στα είκοσι της χρόνια έπασχε από εθισμό και όλοι ήταν μέρος αυτού. Όλοι την παρακολουθούσαν. Όταν πας στο κέντρο αποτοξίνωσης, πρέπει να γίνεις ο ισχυρότερος που έχεις υπάρξει ποτέ στη ζωή σου, εκείνη την ώρα όμως είσαι ο πιο αδύναμος», εξηγεί ο James.

«Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο δύσκολο ήταν γι' αυτήν. Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν τι ήταν, να σταματήσουν να την βλέπουν ως αυτό το καταδικασμένο άτομο».