Στο Liverpool το πρώτο David Bowie World Fan Convention το 2022

h-liverpool-tha-filoksenisei-to-proto-david-bowie-world-fan-convention-to-2022
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η εκδήλωση θα συμπέσει με την 50ή επέτειο του «The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars».

Το πρώτο David Bowie World Fan Convention θα πραγματοποιηθεί σε πολλούς χώρους στο Liverpool το επόμενο καλοκαίρι.

Προγραμματισμένη για τις 17-19 Ιουνίου 2022, η εναρκτήρια εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μια σειρά από συνεργάτες και συνεργασίες του Bowie. Θα παρουσιαστούν πάνελ, ζωντανές εμφανίσεις και ένα «Bowie Ball» για να γιορταστεί η 50ή επέτειος του κλασικού άλμπουμ του καλλιτέχνη «The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars».

Πρώην μέλη της μπάντας και μουσικοί συνεργάτες, όπως οι Carlos Alomar, Robin Clark, Gail Ann Dorsey, Donny McCaslin και ο ντράμερ, γνωστός ως «Spiders From Mars», Woody Woodmansey, επιβεβαιώθηκε ότι θα  συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του «David Bowie World Fan Convention», το οποίο διοργανώνει το David Bowie Glamour fanzine και οι μουσικοί παραγωγοί της Sound City.

Σε μια δήλωσή της, η Dorsey ανέφερε ότι ανυπομονούσε να μοιραστεί «μερικές σκέψεις και αναμνήσεις από την απίστευτη εμπειρία της που συνεργάστηκε με έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας, τον David Bowie». Ο McCaslin πρόσθεσε ότι απολαμβάνει να συμμετέχει σε ένα «γεγονός που εκτιμά και γιορτάζει το βάθος και το εύρος του καλλιτεχνικού οράματος του David».

Οι θαυμαστές επίσης θα μπορούν να πάρουν αναμνηστικά και σπάνιες κυκλοφορίες μέσω του «The Duffy Archive», με επικεφαλής τον φωτογράφο μουσικής και μόδας Brian Duffy, ο οποίος τράβηξε την φωτογραφία του Bowie για το εξώφυλλο του άλμπουμ «Aladdin Sane», στην οποία έχει στο πρόσωπό του έναν κεραυνό.