Η Billie Eilish απαντά στις κατηγορίες περί ρατσισμού

i-billie-eilish-apanta-stis-katigories-peri-ratsismou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η δημοφιλής τραγουδίστρια δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες περί ρατσισμού που της προσάπτουν.

Η Billie Eilish  μιλά μετά από την κυκλοφορία ενός βίντεο που τη θέλει να χρησιμοποιεί ρατσιστικά σχόλια, ως νεαρή έφηβη.

Τη Δευτέρα, η 19χρονη τραγουδίστρια του «Lost Cause» έκανε μια δημοσίευση στην Ιστορία της στο Instagram, απευθυνόμενη σε ένα βίντεο στο TikTok, που τη δείχνει να χρησιμοποιεί ένα αντι-ασιατικό ρατσιστικό σχόλιο στο τραγούδi του ράπερ Tyler, The Creator, «Fish», από το άλμπουμ του 2011, Goblin.

Έτσι, έσπευσε μέσω μιας ιστορίας του Instagram, να δηλώσει ότι νιώθει ντροπή και μεγάλη απογοήτευση. Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε: «Σας αγαπώ, παιδιά, και πολλοί από εσάς μου ζητάτε να αντιμετωπίσω αυτό που συμβαίνει. Είναι κάτι για το οποίο ΘΕΛΩ να μιλήσω γιατί με χαρακτηρίζουν κάτι που δεν είμαι», ξεκίνησε η Eilish.

Στη συνέχεια μίλησε για το βίντεο, γράφοντας:

«Γίνεται μια αναμετάδωση ενός βίντεο μου, όταν ήμουν 13-14 ετών, στο οποίο λέω μια λέξη από ένα τραγούδι την οποία τότε δεν ήξερα ότι ήταν ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται κατά των μελών της ασιατικής κοινότητας. Είμαι απογοητευμένη και ντροπιασμένη. Αυτό το τραγούδι είναι το μοναδικό στο οποίο χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη, καθώς κανένας στον κύκλο ή την οικογένειά μου δεν χρησιμοποιούσε ποτέ τη λέξη αυτή. Ανεξάρτητα από την άγνοια και την ηλικία μου την εποχή εκείνη, τίποτα δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ήταν επώδυνο και γι’ αυτό λυπάμαι

Ένα άλλo βίντεο, έδειχνε επίσης την Eilish να χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη προφορά που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως κοροϊδία προς τους Ασιάτες. Η Eilish δεν δίστασε να αναφερθεί και σε αυτό, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός ότι κοροϊδεύει την ασιατική προφορά ήταν μια «ασυναρτησία».

«Το άλλο βίντεο με δείχνει να μιλάω με μια ανόητη ασυνάρτητη φωνή… και είναι κάτι που έκανα ως παιδί σε όλη μου τη ζωή όταν μιλούσα με τα κατοικίδια ζώα μου, τους φίλους και την οικογένειά μου», είπε η Eilish. «Είναι μια απόλυτη ασυναρτησία και σε καμία περίπτωση δεν μιμείται κανέναν ή οποιαδήποτε γλώσσα, προφορά ή πολιτισμό. Όποιος με ξέρει, με έχει δει μιλάω έτσι όλη μου τη ζωή».