«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» στο Στέκι του Ηλία

ta-tragoudia-tis-sotirias Marili Zarkou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ένα ταξίδι στη ζωή και στα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Μια αυλή στη γειτονιά του Θησείου. Ένα ξύλινο πάλκο, τέσσερις μουσικοί – δύο μπουζούκια, μια κιθάρα, ένα ακορντεόν –, μια δωρική ερμηνεία. Με τρόπο λιτό, αυθεντικά λαϊκό, η Χριστίνα Μαξούρη ζωντανεύει τραγούδια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, κ.ά., που η Σωτηρία Μπέλλου σφράγισε με τη μεταλλική, τραχιά φωνή της.

Ανάμεσα στα τραγούδια, ξεπηδούν μικρές ιστορίες, αστεία και ακραία περιστατικά βγαλμένα από την τρικυμιώδη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Της «αρχόντισσας του ρεμπέτικου» που σημάδεψε την μουσική ιστορία του τόπου μας ως καλλιτέχνης αλλά και ως σύμβολο της αδάμαστης, εξεγερμένης γυναίκας που πάλεψε με τις προκαταλήψεις και τους περιορισμούς της εποχής της, για να ζήσει μια μυθική ζωή δημιουργίας, υπερβάσεων, δόξας και καταχρήσεων.

Ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό μουσικό παρελθόν μας που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να εμπνέει και να μας ενώνει.

Ιδέα - Επιμέλεια κειμένων Δημήτρης Χαλιώτης
Καλλιτεχνική επιμέλεια Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη
Σκηνογραφία Σωτήρης Μελανός
Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Ηχοληψία Γιάννης Παξεβάνης
Φωτογραφίες Μαρίλη Ζάρκου

Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη

Μουσικοί Βασίλης Κορακάκης μπουζούκι, φωνή, Δημήτρης Κουφογιώργος μπουζούκι, Βασίλης Προδρόμου κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Κούστας ακορντεόν

Οργάνωση παραγωγής Πάνος Σβολάκης
Εκτέλεση παραγωγής Κατερίνα Μπερδέκα - Θεατρικός Οργανισμός MeWe

Tο Στέκι του Ηλία. 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 21:00. Εισιτήρια  ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ 5