Παρά τη νόσο του Alzheimer, ο Tony Bennett θα εμφανιστεί με τη Lady Gaga στο «MTV Unplugged»

para-ti-noso-tou-alzheimer-o-tony-bennett-tha-emfanistei-me-ti-lady-gaga-sto-mtv-unplugged-tony-bennett-tha-emfanistei-me-ti-lady-gaga-sto-mtv-unplugged
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Έξι μήνες μετά την δημοσίευση ότι ο Tony Bennett πάσχει από Alzheimer, ανακοινώνεται ότι θα συνοδεύσει τη Lady Gaga στο «MTV Unplugged».

Η οικογένεια του Tony Bennett αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι ο 94χρονος θρυλικός μουσικός, ζει ήσυχα με την ασθένεια του Alzheimer από το 2016.

Μόλις λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη της οικογένειάς του ότι ο γνωστός καλλιτέχνης πάσχει από τη νόσο του Alzheimer, ο θρυλικός μουσικός ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την pop star και φίλη του εδώ και χρόνια, Lady Gaga, για μια ειδική έκδοση του «MTV Unplugged».

«Ελάτε να παρακολουθήσετε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Unplugged, καθώς ο Tony Bennett και η Lady Gaga έρχονται στη σκηνή του Unplugged για πρώτη φορά, ερμηνεύοντας επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών εκπλήξεων που σίγουρα δεν θα θέλατε να χάσετε», λέει η ανακοίνωση του ιστότοπου για την έκδοση εισιτηρίων.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί την πρώτη για τους δύο καλλιτέχνες, από όταν κυκλοφόρησαν το mega-hit άλμπουμ «Cheek to Cheek» το 2014, το οποίο ερμήνευσαν μαζί σε αμέτρητα event, σε όλη τη χώρα.

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, η οικογένεια του Bennett ανακοίνωσε  ότι ο τραγουδιστής διαγνώστηκε με τη νευροεκφυλιστική ασθένεια το 2016.  Σύμφωνα με τη σύζυγο του Bennett, Susan Benedetto, ο ίδιος δεν είναι ικανός να κατανοήσει ότι πάσχει από την ασθένεια.

Το Alzheimer είναι μια ασθένεια του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια μνήμης και συχνά μπορεί να οδηγήσει σε άνοια, αναφέρει το alz.org. Πολλοί από τους ασθενείς καταλήγουν να χάσουν την ικανότητά της ομιλίας, της κατανόησης και να αναγνωρίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ωστόσο, ο Bennett συνέχισε με τη μακροσκελή μουσική του καριέρα που μετρά δεκαετίες, ακόμη και μετά τη διάγνωσή του. Ο νευρολόγος του, Gayatri Devi, πιστεύει ότι η συναναστροφή του με τη μουσική είναι πολύ ευεργετική για την κατάστασή του.

Εκτός από την επερχόμενη ειδική εμφάνιση «Unplugged» του MTV, ο Bennett και η Gaga προετοιμάζονται επίσης να κυκλοφορήσουν το δεύτερο κοινό τους άλμπουμ φέτος, για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.