Kianna, ποια είσαι;

kianna stephie_grape
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μία σύντομη γνωριμία με την ανερχόμενη urban pop τραγουδίστρια, με αφορμή το νέο της τραγούδι etsi & etsi.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Μεγάλωσα στα Χανιά και στην Καλαμάτα από όπου και κατάγομαι. Έχω τελειώσει Το τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεμπιστημίου και την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ιάσμου. Από μικρή παρακολουθούσα παράλληλα μαθήματα φωνητικής σε Ωδείο. 

Η αγάπη μου για τη μουσική και το τραγούδι υπήρχαν στο μυαλό μου από παιδί. Ήξερα ότι ήθελα να ακολουθήσω αυτή την πορεία. Χόρευα και τραγουδούσα με κάθε ευκαιρία. 

Κάθε μέρα όταν γυρνούσα από το σχολείο περίμενα στο MTV γιατί ήξερα πως θα παίξει τα βίντεο κλιπ του Michael Jackson και της Britney Spears. Είμαι παιδί των 90s οπότε οι επιρροές μου και η αγάπη μου για την Pop δεν κρύβονται. 

Η πρώτη μου επαφή με το κοινό ήταν και η στιγμή που αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. Ήταν μια σχολική Χριστουγεννιάτικη εορτή. Το συναίσθημα που ένιωσα στην σκηνή ήταν κάτι που ήθελα να το ζήσω ξανά και ξανά. 

Είμαι πολύ χαρούμενη για την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική μου δουλειά. Εδώ και μήνες ετοιμάζουμε με τους συνεργάτες μου τα τραγούδια τα οποία με αντιπροσωπεύουν πλήρως και είναι πολύ βιωματικά. Ο δίσκος περιγράφει με άρωμα 80s μια νύχτα στη σημερινή Αθήνα μέσα από τα μάτια μιας ερωτευμένης κοπέλας η οποία περνάει το βράδυ της σε διαφορά μέρη, διασκεδάζει, θυμώνει, χορεύει, τραγουδάει βρίσκεται σε μια ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ. Ο δίσκος θα περιλαμβάνει και ένα κομμάτι έκπληξη που υπογράφει ο αγαπημένος μου Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ενώ τη γενικότερη καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου υπογράφει η Beyond Music.

Δείτε το βίντεο κλιπ του etsi & etsi εδώ.

Ο δίσκος άρχισε να γράφεται την περίοδο της καραντίνας. Είχα πολύ ανάγκη για έκφραση και ιδέες.  Μου έλειπε πολύ το έξω, η επαφή με τον κόσμο και οι φίλοι μου. Ήταν το αδιέξοδό μου σε όλο αυτό που ζούσαμε. Θα έλεγα ότι η ιδιαιτερότητά του είναι ακριβώς αυτή. Αναφέρεται σε όλα αυτά που μας έχουν λείψει. Ταυτόχρονα αυτό είναι και η επικαιρότητά του. Ο ήχος μιας δεκαετίας που αγαπήθηκε πολύ, φερμένος στο σήμερα με έναν καινούργιο τρόπο, έχει κάτι από τη λάμψη του τότε μα και κάτι από τη νοσταλγία του τώρα. Ανυπομονώ να τον μοιραστώ μαζί σας. 

Όταν μπήκαμε στο lockdown ερχόμουν από μια φάση της ζωής μου που δούλευα παρά πολύ, δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, ούτε να οργανώσω στο μυαλό μου αυτά που ήθελα για το μέλλον. Απλά λειτουργούσα μηχανικά. Ξαφνικά τις πρώτες μέρες ήταν σαν να ξύπνησα από έναν αιώνιο ύπνο και συνειδητοποίησα πολλά πράγματα που δεν προλάβαινα να δω πριν. Ότι χρειαζόμουν ένα πραγματικό πρόγραμμα για να βάλω τα πράγματα και τη ζωή μου σε μια τάξη. 

Τα δεδομένα με την πανδημία έχουν αλλάξει αρκετά για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Μέχρι να επανέλθει πλήρως η κατάσταση πρέπει να βρούμε τρόπους να επιβιώνουμε αλλά αυτό δεν είναι πάντα στο χέρι το δικό μας. Από την στιγμή που μέχρι πριν λίγο καιρό τα μαγαζιά ήταν κλειστά και δεν επιτρέπονταν τα live και οι συναυλίες δεν μπορούσαμε να κάνουμε παρά πολλά πέρα από Live Steaming. Οφείλουμε να συνεχίζουμε έστω και έτσι να γράφουμε μουσική, να τραγουδάμε για να μένουμε δημιουργικοί μέχρι την στιγμή που θα ειδωθούμε πάλι με το κοινό, την πηγή της ενέργειάς μας και της ύπαρξής μας.  

Θεωρώ ότι περισσότερο μας έχουν ωφελήσει, παρά βλάψει, οι νέες τεχνολογίες. Υπάρχει η δυνατότητα να μας βλέπει το κοινό ανά πάσα ώρα και στιγμή. Να επικοινωνούμε τα τραγούδια μας και την μουσική μας απλά με το κουμπί «δημοσίευση».  Δε θεωρώ πάντως ότι ο κόσμος θα μείνει στα Live Streaming, πάντα θα προτιμάει να ζήσει την εμπειρία του Live.

Πέρασαν χρόνια και αρκετοί πειραματισμοί για να καταλάβω πραγματικά τι είναι αυτό που θέλω να κάνω. Τελικά εκατό τοις εκατό ο εαυτός μου αισθάνομαι μόνο μέσα στο πλαίσιο της Pop, ίσως με κάποια πιο Rock και Funk στοιχεία. Αγαπώ τα groovy κομμάτια και ό,τι με κάνει να θέλω μα χορέψω. Γενικά ζω και αισθάνομαι μέσα από τη μουσική. Η pop έχει αυτό το κάτι που με ηλεκτρίζει και με διαπερνάει. 

Επόμενα σχέδια; Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο τον τελευταίο ένα χρόνο πέρα από τον δίσκο μου, τα video clip και πώς αυτός θα βγει προς τα έξω για να τον μοιραστώ με το κοινό. Κάποια στιγμή πάντως θα ήθελα να κάνω την δίκη μου συλλογή ρούχων. Αυτή είναι ένα όνειρο που κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω πραγματικότητα.  

Το πιο κρυφό μου όνειρο το ξέρουν όσοι είναι δίπλα μου και μέσα στη ζωή μου. Θέλω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μας στη Eurovision. Ονειρεύομαι αυτή τη στιγμή από πολύ μικρή ηλικία. Ξέρω ότι κάποια μέρα απλά θα συμβεί! 

Kianna

Etsi & Etsi

Music & Lyrics: Ape 2
Music Production: DJ Paco
Recording Mix Master: Major Studios


Video by Vanilla Films
Cinematographer: ROMnick Palo
Video Production by Thanasis Sousouris
Gaffer: Sotiris Kontonatsios

Model: Giorgos Emmanuel Kastanas
Styling: Haris Stamatopoulos
Make Up: Antigoni Akritidou

Special Thanks:
Studio p56
Kenko Modish Sushi Bar
Aegean Gas Station
Madis Antonis

https://www.facebook.com/kiannaofficialpage/

https://www.instagram.com/kianna__official/

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ